News

Județul din România unde un număr uriaș de candidați pică examenul auto. Nu mai există altul ca el, surpriza e mare. Foarte puțini ajung șoferi

Unde se află județul din România unde foarte mulți candidați pică examenul auto. Prefectul de aici nu-și explică rezultatele catastrofale.
01.06.2024 | 10:01
Judetul din Romania unde un numar urias de candidati pica examenul auto Nu mai exista altul ca el surpriza e mare Foarte putini ajung soferi
Covasna, județul din România unde un număr uriaș de candidați pică examenul auto la proba teoretică. Sursa foto: zf.ro
ADVERTISEMENT

În zona Transilvaniei se află județul din România în care, periodic, un număr uriaș de candidați pică examenul auto. Autoritățile nu-și explică situația dezastruoasă și dau vina pe școlile de șoferi.

Covasna, județul din România unde un număr uriaș de candidați pică examenul auto la proba teoretică

Șoferii din țara noastră nu sunt deloc printre cei mai ordonați din Uniunea Europeană. Dovadă la acest aspect stau numeroasele nereguli descoperite la controalele din trafic, amenzile și, din păcate, accidentele soldate cu victime.

ADVERTISEMENT

Se pare că totul pleacă de pe băncile școlilor de șoferi. Încă din această perioadă, cei care doresc să devină ”actori” pe șoselele din țară o cam dau în bară. Statisticile sunt nemiloase.

Mulți cred că proba practică a examenului auto este cea mai dificilă. Din cauza emoțiilor, a lipsei de experiență, majoritatea consideră că aici este testul suprem pentru un viitor șofer.

ADVERTISEMENT

Ei bine, într-un județ din România cei care vor carnetul de conducere se lovesc de proba teoretică. În Covasna, doar 32% din cei care dau examenul teoretic pentru obținerea permisului reușesc să îl treacă.

Recent, într-o conferință de presă, prefectul Raduly Istvan și-a exprimat nedumerirea față de modul în care școlile de șoferi îi pregătesc pe candidați. Acesta a dezvăluit că mulți dintre cei care susțin examenul nici măcar nu se apropie de cele 22 de puncte necesare promovării.

ADVERTISEMENT

Nu pot să înțeleg cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte din 26 posibile la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examenul teoretic la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la examenul din 29 aprilie”, a declarat prefectul, citat de publicația locală We Radio.

În 2023, în Covasna, 9.669 de persoane au susținut examenul teoretic. Rata de promovare la acest examen s-a situat sub pragul de 40%, cu doar 39,61%. În schimb, la examenul practic, 49,24% dintre candidați au reușit să obțină permisul de conducere (față de 54% în 2022).

ADVERTISEMENT

Tendința de promovare a examenelor este de scădere, ceea ce nu este bine. Eu mă așteptam să fie în creștere. Candidații trebuie să fie mai bine pregătiți. Nu vreau să ne întâlnim pe drumuri cu oameni care nu știu să conducă”, a mai spus prefectul Raduly Istvan.

ADVERTISEMENT