Județul fără locuri libere la terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19! 7 decese în 24 de ore

Alexandru Năstase   
în HotNews
17/10/2020, 16:23
Județul fără locuri libere la terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19! 7 decese în 24 de ore GALERIE FOTO
Spitalele din Prahova nu mai au locuri la ATI. Sursa foto - hepta.ro

Prahova este județul care a declarat că nu mai are locuri libere la terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19! Astfel, spitalele de aici destinate îngrijirii pacienţilor diagnosticaţi cu coronavirus sunt la capacitate maximă. În prezent, nu mai există niciun loc liber pentru cazurile grave.

Între timp, Prahova continuă să se situeze în topul zonelor cu un număr mare de infectări, numărul total al celor care au contractat noul coronavirus de la începutul pandemiei depăşind 7700.

Mai mult de atât, șapte oameni au murit din cauze asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore. Nu se termină aici, județul raportând 127 de noi infectări în 24 de ore.

Fără locuri libere la terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19 din Prahova

Cinci dintre cazurile confirmate sunt la copii şi adolescenţi, iar categoria de vârstă la care se constată cele mai multe noi diagnostice este cea cuprinsă între 40 şi 49 de ani.

Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului, 7710 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Această cifră situează Prahova în topul zonelor cu număr mare de infectări, alături de Bucureşti, Suceava şi Iaşi, cele trei fiind, de departe, județele cu cele mai mari probleme.

Potrivit raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, 264 de prahoveni au decedat după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-9, şapte decese fiind înregistrate de vineri până sâmbătă.

Este vorba despre  trei bărbaţi de 70, 73, 76 ani şi a patru femei cu vârste de 74, 77, 84, 85 ani, toţi având comorbidităţi.

La terapie intensivă nu mai este niciun loc liber în spitalele care se ocupă de tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 din judeţul Prahova, iar pentru cazurile medii şi uşoare sunt libere 43 de paturi.

 

 

Închide ×