ADVERTISEMENT
News

Județul Iași, introdus de Germania pe lista neagră. Trei județe din România nu mai sunt considerate zone de risc

Autor: Flaviu Popa | 10.09.2020 | 18:00
Județul Iași, introdus de Germania pe lista neagră. Trei județe din România nu mai sunt considerate zone de risc
Germania a revizuit lista zonelor de risc. Foto: Hepta

Germania a decis să introducă județul Iași pe lista zonelor de risc, în urma revizuirii listei oficiale cu aceste zone roșii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nemții au ridicat restricțiile pentru alte trei județe din România, pentu Buzău, Galați și Vrancea.

Potrivit unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), modificările au intrat în vigoare de miercuri, 9 septembrie.

Germania a actualizat lista cu județele din România considerate zone de risc

Așadar, alături de municipiul București, pe lista zonelor de risc sunt incluse județele Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

ADVERTISEMENT

De pe această listă au fost retrase județele Buzău (la 09.09), Galați (la 09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09), conform Digi 24.

Oamenii care intră în Germania trebuie să știe că vor fi obligați să completeze un formular de debarcare Public Health Passenger Locator Form, care poate fi găsit AICI.

Autoizolarea la domiciliu sau în alte spații speciale e obligatorie pentru toate persoanele care intră în Germania după ce au venit dintr-o zonă de risc.

ADVERTISEMENT

Excepție fac persoanele care prezintă un test molecular pentru Covid-19, negativ desigur, efectuat cu maximum 48 de ore înainte de a intra în Germania. Atenție! Testul trebuie să fie însoțit de un certificat medical tradus în germană sau engleză și trebuie păstrat 14 zile după intrarea în țară.

Excepție fac și persoanele care se pot testa în maximul 72 de ore de la intrarea în Germania, cu mențiunea că în acele 72 de ore trebuie să stea în izolare, până vor avea un rezultat negativ.

ADVERTISEMENT

Testarea se poate face gratuit inclusiv pe aeroport, dar și la medicul de familie sau la autoritățile competente, mai multe detalii fiind disponibile la linia telefonică dedicată 116 117.

Extrem de important, cine are simptome specifice Covid-19 nu mai este exceptată de aceste măsuri și autoizolarea devine obligatorie chiar dacă există un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Tranzitarea țării nu implică aceste reguli, însă cei care trec prin Germania sunt obligați să evite contactul cu alte persoane și să respecte cu strictețe toate regulile de distanțare socială și de protecție.

Amenzile sunt enormel pentru cei care nu respectă aceste măsuri și pot ajunge la 25.000 de euro!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT