ADVERTISEMENT
News

Județul Ilfov nu scapă de restricții. Localitățile care rămân în carantină

Autor: Bogdan Solomon | 06.12.2020 | 21:49
Județul Ilfov nu scapă de restricții. Localitățile care rămân în carantină
Starea de alertă, prelungită pentru 30 de zile. În ce zile va fi permisă circulația până la ora 5 dimineața. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis în cursul zilei de duminică, 6 decembrie, ca restricțiile impuse în localitățile carantinate din Ilfov să rămână în vigoare pentru încă 14 zile.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, barurile, restaurantele, sălile de cinema și cele de jocuri de noroc nu își vor putea relua activitatea cel puțin până pe data de 20 decembrie.

Măsura a fost luată în condițiile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în continuare extrem de ridicată.

ADVERTISEMENT

Au fost prelungite restricțiile în localitățile necarantinate din județul llfov

Având în vedere că în judeţul Ilfov rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori, respectiv 7,26/1.000 locuitori, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 6.12.2020 ora 20,00 şi până în data de 20.12.2020 ora 20,00, la nivelul judeţului Ilfov, pentru localităţile în care nu este instituită carantina zonală, se dispune:

interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor”, se arată în hotărârea CJSU Ilfov.

ADVERTISEMENT

De asemenea, carantina a fost prelungită cu încă o săptămână pentru Berceni, Clinceni, Bragadiru, Chiajna, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni.

Pentru localităţile din judeţul Ilfov care în acest moment se află sub măsura de carantinare zonală instituită prin ordin al şefului DSU, la încetarea aplicabilităţii măsurii se pun în aplicare prevederile prezentei hotărâri”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Măsurile dispuse de CJSU Ilfov, valabile până pe 20 decembrie, ora 20.00:

  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
  • interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

În județul Ilfov sunt în acest moment mai multe localități carantinate. Vorbim despre Corbeanca, Dobroești, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni și Popești-Leordeni, Berceni, Clinceni, Bragadiru și Chiajna. De îndată ce această perioadă va lua sfârșit, locuitorii vor fi nevoiți să respecte, la rândul lor, restricțiile impuse de CJSU.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!