ADVERTISEMENT
News

Județul Ilfov, paralizat de carantină. Lista completă a localităților aflate în lockdown

Autor: Adrian Baciu | 25.03.2021 | 00:00
Județul Ilfov, paralizat de carantină. Lista completă a localităților aflate în lockdown
Patru localități de lângă București rămân în carantină pentru încă 7 zile. Care este rata de infectare în Ilfov. Sursa foto: hepta.ro

La ora actuală, Ilfov este cel mai afectat județ din țară în pandemia de Covid-19, având o rată de incidență a cazurilor de 7.86 la mie. Lista completă a localităților aflate în lockdown a fost dată publicității de autorități și este una impresionantă, cu zeci de orașe și comune izolate.

ADVERTISEMENT

Dintr-un comunicat emis în această săptămână, reiese că 18 localități din județul Ilfov se află în carantină, însă totalul va trece miercuri seara de 20.

Site-ul prefecturii Ilfov anunță că încă patru localități vor fi carantinate: Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos.

ADVERTISEMENT

Lista localităților din județul Ilfov care se află în carantină

Județul Ilfov, care numără o populație de aproape 400.000 de locuitori, este aproape ”roșu” pe hartă din punct de vedere al deciziilor de carantină locală.

Până în acest moment au fost puse în ”lockdown” mai multe localități: comuna Clinceni, localitățile Dobroești și Fundeni, orașul Bragadiru, localitățile Chiajna, Dudu, Roșu, localitățile Cornetu, Buda, orașul Otopeni, comuna Berceni, localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei, orașul Popești-Leordeni, localitățile Tunari, Dimieni, comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari.

ADVERTISEMENT

Procesul de carantinare a început încă din 9 martie, atunci când a fost carantinată comuna Clinceni. Ultimele intrate pe lista izolării vor fi, miercuri seara, de la ora 22.00: Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos, unde vor fi impuse restricții pentru următoarele 14 zile, anunță Prefectura Ilfov.

Potrivit autorităților, rata de infectare în comuna Balotești este de 7,14 la mia de locuitori, în Mogoșoaia – 6,55, în Snagov – 6,64, iar în Ștefăneștii de Jos de 6,66.

ADVERTISEMENT

DOCUMENT cu lista tuturor localităților din Ilfov intrate în carantină.

Județul Ilfov, fruntaș la rata de infectare pe țară

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate, miercuri, 6.136 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Din acest total, 348 de cazuri noi au fost înregistrate în județul Ilfov. De la începutul crizei sanitare, județul din sudul țării a raportat 36.998 de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Rata în acest județ a cazurilor pozitive pe ultimele 14 zile este una uriașă: 7,86. Pe locul secund, la distanță nu foarte mare, avem Capitala, cu 6,37 cazuri la mia de locuitori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!