News

Judeţul unde populaţia e lăsată în voia sorţii pe timp de vară. N-a fost amenajat niciun loc natural de scăldat, riscuri uriaşe pentru cei care intră în apă

Judeţul unde autorităţile nu au amenajat niciun loc natural de scăldat. Cei care se aventurează în apă riscă infecţii grave.
22.06.2024 | 18:38
Judetul unde populatia e lasata in voia sortii pe timp de vara Na fost amenajat niciun loc natural de scaldat riscuri uriase pentru cei care intra in apa
Râurile şi lacurile din Timiş nu sunt sigure pentru scăldat Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Au început mult aşteptatele vacanţe şi odată cu ele şi ieşirile zilnice în aer liber, incursiunile în natură şi sezonul de înot. Dar simpla existenţă a unui luciu de apă nu este în niciun caz un indicator al curățeniei zonei respective.

Lista posibilelor infecții luate din apă este impresionantă

Răcorirea pe timp de caniculă este pe bani pentru timişoreni, dacă aceştia nu vor să-şi rişte sănătatea. Vara pare să le fi prins pe nepregătite pe autorităţile judeţului, care nu au reuşit să amenajeze niciun loc natural de scăldat pentru locuitori.

ADVERTISEMENT

Direcţia de Sănătate Publică Timiş le-a solicitat Administraţiei Bazinale de Apă Banat şi primăriilor din judeţ situaţia exactă a zonelor unde oamenii se pot scălda, dar din răspunsurile primite până acum s-a concluzionat că nu au fost identificate zone naturale sigure pentru îmbăiere.

Nici nu-i de mirare că lucrurile stau astfel, în condiţiile în care un reportaj realizat de observatornews.ro ne relevă că, spre exemplu, pe malurile Timişului iarba nu a mai fost cosită de anul trecut iar mizeria este aici la ea acasă.

ADVERTISEMENT

Apa, nefiind testată, poate ascunde pericole care să le ameninţe sănătatea celor care se scaldă în astfel de locuri pe propria răspundere.

“Infecţii ale pielii, afecţiuni cutanate, în special micoze, ciuperci, dar şi infecţii cu alte bacterii. Posibil să luăm prin înghiţirea apei contaminate, bacterii sau virusuri care pot să dea infecţii digestive, diaree, toxinfecţii alimentare”, a declarat, pentru sursa citată, Ovidiu Roşca, de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

ADVERTISEMENT

De altfel, şi alţi specialişti avertizează că lista posibilelor infecții este impresionantă: infecții intestinale (dizenterie , infecții cu enterovirus); Boli ale ochilor (conjunctivită, blefarită) și ale urechilor (otita externă); boli infecțioase ale sângelui, rinichilor și ficatului, purtate de rozătoare; viermi.

De asemenea, cei care se scaldă în astfel de locuri se pot îmbolnăvi de boli cauzate de protozoare (totul se poate termina cu inflamarea meningelor și a creierului, din cauza agenților patogeni care trăiesc în apă caldă stagnantă) sau de boli de piele, precum scabia.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, dacă îndrăzniţi să înotați într-o astfel de apă, consultați un medic dacă imediat sau la câteva zile resimţiţi următoarele simptome: temperatura corpului a crescut; aveţi greață, vărsături sau scaune moi; resimţiţi cefalee severă cu sau fără febră mare; pe piele v-au apărut erupții roșii cu mâncărimi; ochii au devenit roșii și/sau genele au început să se lipească; vă dor urechile.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins...
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos,...
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi