Sport

Judoka Șerban Eduard, recompensă generoasă din partea Primăriei Pitești: „Susținem sportul și performanța”

Tânărul judoka a primit o garsonieră din partea Primăriei Pitești, în semn de apreciere pentru performanțele obținute.
18.06.2021 | 13:29
Judoka Serban Eduard recompensa generoasa din partea Primariei Pitesti Sustinem sportul si performanta
ADVERTISEMENT

În pofida condițiilor dificile pe care era nevoit să le îndure, judoka Șerban Eduard a devenit în 2017 campion mondial de cadeţi şi a reușit, trei ani mai târziu, să cucerească medalia de bronz la Europenele de juniori, respectiv tineret.

În semn de apreciere pentru aceste performanțe remarcabile, Primăria Municipiului Pitești a decis să-i ofere un premiu special. „Susţinem nu doar sportul, ci şi performanţa şi, ca atare, gestul pe care-l facem astăzi intră în sfera normalităţii”, a declarat edilul Cristian Gentea, cu ocazia festivității de înmânare a cheilor pentru noua sa garsonieră.

ADVERTISEMENT

Legitimat la CSM Piteşti, tânărul de 21 de ani face parte din Lotul Naţional de Tineret Oradea și este văzut drept marea speranță a judoului românesc în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024.

Judoka Șerban Eduard a primit o garsonieră din partea Primăriei Pitești

Stimate domnule primar Gentea, vă mulțumesc în numele meu și al judo-ului românesc pentru fapta deosebită pe care ați realizat-o în beneficiul unui sportiv merituos al nostru, care a onorat prin prestațiile sale sportive România, dar și Piteștiul!

ADVERTISEMENT

Puțini oameni din administrație pricep nevoile de trai și antrenament ale sportivilor olimpici, și chiar mai puțini acționează în sprijinul acestora.

Dumneavoastră ați dovedit că faceți parte din această categorie selectă și responsabilă, lucru care vă onorează în plus. Vă doresc mult succes și vă asigur de întreaga noastră considerație!”, se arată în comunicatul transmis, în semn de mulțumire, de președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

ADVERTISEMENT
Șerban Eduard a primit cheile noii sale locuințe. Sursa foto: Colaj frjudo.ro
Șerban Eduard a primit cheile noii sale locuințe. Sursa foto: Colaj frjudo.ro

Cupa Europeană de Cadeți și Cupa Europeană de Juniori vor avea loc în România

În altă ordine de idei, trebuie spus că România va găzdui în această vară două dintre cele mai importante competiții ale judou-lui internațional. Concret, este vorba despre Cupa Europeană de Cadeți și Cupa Europeană de Juniori, evenimente ce urmează să se desfășoare în luna iulie, la Sala Polivalentă din București.

Două mari competiții europene au fost atribuite României spre organizare de către forul continental. Este vorba despre Cupa Europeană de Cadeți și Cupa Europeană de Juniori.

ADVERTISEMENT

Ambele întreceri sportive internaționale vor avea loc în luna iulie la București, în Sala Polivalentă și reprezintă de fapt, repornirea calendarului internațional pentru cadeti și juniori, după o pauză de aproximativ un an de zile.

Aceste vești excelente pentru judoul românesc, vin în urma întâlnirii avute acum o săptămână între mai multe federații europene și conducerea UEJ, unde mai multe țări și-au exprimat intenția organizării celor două evenimente sportive.

România a fost reprezentată la aceste negocieri de către domnul președinte Cozmin Gușă, care a dorit ca pe harta țărilor ce vor consemna restartul calendarului competițional european, să fie și România, punct de vedere îmbrățișat de toată conducerea Uniunii Europene de Judo”, a anunțat Federația Română de Judo.

ADVERTISEMENT