Life

Julia Jianu, răsfățată de iubit de Paște: “El gătește bine și îi place”

Julia Jianu vorbește despre sărbătorile de Paște din copilărie, dar și despre talentele în bucătărie ale iubitului ei, John. ”Iubitul meu face o salată de boeuf senzațională. Are el secretele lui”, spune cântăreața.
23.04.2022 | 11:44
Julia Jianu rasfatata de iubit de Paste El gateste bine si ii place
Julia Jianu își amintește cum era Paștele în copilăria ei. Iubitul vedetei face o salată de boeuf senzațională. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Julia Jianu are amintiri frumoase despre Paștele din copilărie, când, spune aceasta, se strângeau cu toții în casa bunicilor. Azi, se gândește cu drag la sărmăluțele făcute de masa sa și la un vin rose. De sărbători, solista spune că nu-i lipsește de pe masă salata boeuf, pe care o adoră și ea și iubitul ei, John. Julia susține că el are secretele lui pentru care preparatul iese atât de delicios.

Cum petrece Julia Jianu Paștele

Nu este un fan al drobului de Paște și nici după ouă nu este înnebunită. Totuși, Julia Jianu spune că, de sărbători, nu trebuie să lipsească de pe masă sărmăluțele și un vin rose. Mai spune că, într-un an, a încercat să facă singură preparatele de Paște și atunci și-a dat seama cât de greu este să fii bucătarul familiei.

ADVERTISEMENT

”O singură dată am încercat să le fac pe toate și într-adevăr este foarte, foarte multă muncă. Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște?

Niște sărmăluțe bune, făcute așa cum le făcea mama cu mai multă verdeață, mai dietetice, ca să zic așa, nu ai cum să refuzi. Și un pahar de vin de țară din producția proprie. 

ADVERTISEMENT

În rest, nu cred că sunt un fan al drobului, al ouălor roșii, al mâncărurilor mai complicate, dar sărmăluțele, dacă sunt făcute așa cum trebuie, sunt geniale. Aș mânca o oală”, a declarat Julia Jianu pentru FANATIK.

“Iubitul meu face o salată boeuf delicioasă”

John, iubitul vedetei, face o salată boeuf senzațională, iar cântăreața are numai cuvinte de laudă la adresa partenerului.

ADVERTISEMENT

”Eu cu John, iubitul meu, și de Crăciun, și de Paște, preferăm să facem câte o salată de boeuf. La amândoi ne place. Mi se pare destul de multă muncă până tai legumele acelea, dar el și gătește foarte bine și îi place. O face mai specială, are el secretele lui”, spune cântăreața Julia Jianu.

Julia Jianu, despre Paștele din copilărie: ”Era cu tradiții, cu emoții”

În copilărie, Julia Jianu petrecea Paștele în Județul Neamț, la Podoleni. Solista spune că părinții le cumpărau, în preajma sărbătorilor, hăinuțe noi. Cântăreața vorbește și despre emoțiile care au încercat-o în acea perioadă, în care tradițiile erau respectate ca la carte.

ADVERTISEMENT

”Paștele, ca și copil, îl petreceam foarte frumos la noi, în Podoleni, Județul Neamț. Era cu tradiții, cu emoții. Pentru că erau câteva obiceiuri care ne plăceau nouă foarte mult, de Paști.

Mai exact, faptul că ni se cumpăra ceva nou, de fiecare dată, și aveam așa emoții, cu o săptămână înainte… Mergeam în oraș, ne cumpărau părinții câte ceva nou, iar noi eram foarte fericiți.

Îmi aduc aminte și acum de o rochiță cu alb și verde. Nu o să uit cât oi trăi ce emoții am putut să am, pentru că știam că o să o port chiar de Paște. Noi ne trezeam dimineața și parcă era tot timpul frumos și cald. Nu era ca acum timpul, improbabil. Știam că de Paști e cald și frumos. Și chiar așa era!”, a mărturisit artista, pentru FANATIK.

”Primeam bani de la toate rudele”

Cântăreața își amintește că, de Paște, toată familia se strângea la bunici. Erau cam 20-30 de persoane și era o atmosferă plăcută. În plus, în ziua de Paște, copiii primeau bani de la adulți, iar asta le făcea mare plăcere.

După ce participau la masa din familie, copiii mergeau în oraș, să cheltuie banii primiți de la adulți. Cei mai mulți bănuți se duceau pe o roată din lemn, în care le făcea mare plăcere să se dea, cu toții.

”Ne îmbrăcam frumos în ceva nou și mergeam la bunicii noștri care stătea câteva case mai încolo, unde se adunau toți frații mamei. Eram foarte mulți, ne adunam vreo 20-30 de persoane și era foarte  frumos.

Primeam bani de la toate rudele, după care ne duceam în centru unde se aduna toată lumea, într-un loc care se numea Scrânciob. Așa îl numeam noi. Era un fel de roată făcută din lemn împodobit cu brad, în care cineva dădea de roata aia, și noi eram în scăunele.

Era ceva improvizat, dar pentru noi era mare lucru. Ne dădeam în roata aia, în funcție de câți bani aveam. După care, pe seară, ne adunam ori în centru, ori cu prietenii și făceam ceva mai de distracție”, își amintește solista, care, în trecut, a făcut parte din trupa Exotic.

”Paștele îl asociez cu primăvara, cu trezirea la viață”

Julia Jianu asociază Paștele cu primăvara și cu trezirea la viață și spune că, în copilăria ei, se punea preț mai puțin pe mâncare.

”Paștele îl asociez cu primăvara, cu trezirea la viață, cu soare, distracție, cu nou, cu bani, cu mâncare mai puțin. Ciocneam ouă roșii, dar nu-mi aduc aminte să fi pus preț, așa de mult, pe stat la masă. Maică-mea gătea chiar foarte mult, dar eu de asta îmi aduc aminte și era foarte frumos”, susține aceasta.

Julia Jianu a făcut parte din trupa Exotic, alături de Andreea Bănică și Claudia Pătrășcanu. S-a făcut blondă de ani de zile, după ce a fost influențată de regretata Laura Stoica.

Cântăreața a fost căsătorită cu Bogdan Jianu, de care a divorțat în 2018, după 17 ani de relație dintre care 9 ani de mariaj.

Mai târziu, aceasta a povestit că s-au despărțit, pentru că el se mutase la Târgoviște și a vrut să își împlinească un vis mai vechi, legat de actorie și cascadorie.

S-au întâlnit și au stabilit să meargă la notar, pentru a divorța pe cale amiabilă. Ultima lor întâlnire, înainte de divorț, a fost pentru amândoi în lacrimi.

La scurt timp de la despărțirea lor, fostul ei soț, Bogdan Jianu, s-a recăsătorit cu o bună prietenă de-ale ei, gimnasta Cătălina Ponor, în vârstă de 34 de ani.

ADVERTISEMENT