Sport

Barcelona, în căutarea ”noului Lionel Messi”! Cine este ținta catalanilor: “Cel mai talentat jucător argentinian”

Fanii Barcelonei încă suferă după pierderea starului argentinian Lionel Messi, care însă nu s-a adaptat prea bine la noua sa echipă, PSG. Conducerea catalanilor vrea să aducă un jucător care să-i ia locul.
26.11.2021 | 09:39
Barcelona in cautarea noului Lionel Messi Cine este tinta catalanilor Cel mai talentat jucator argentinian
ADVERTISEMENT

Relațiile hispano-argentiniene sunt foarte strânse, motiv pentru care mulți fotbaliști sud-americani ajung să performeze în campionatul spaniol.

Jurnaliștii spanioli sunt de părere că Barcelona ar trebui să urmărească, în special, filiera River Plate, pentru aducerea unui nou fotbalist de geniu.

ADVERTISEMENT

Julian Alvarez, noua țintă a catalanilor

Xavi Hernandez a preluat din mers echipa catalană, iar alte probleme mari pentru Barcelona sunt cele de ordin financiar. Conducerea clubului caută cu disperare soluții de rezolvare a acestei crize.

Revenirea pe “Camp Nou” a lui Xavi, ca și a fundașului brazilian Dani Alves, sunt veritabile guri de oxigen pentru gruparea blau-grana. Totuși, marea problemă tehnică rămâne înlocuirea lui Messi în angrenajul echipei.

ADVERTISEMENT

În acest context, cheltuielile trebuie drămuite cu grijă. Politica Barcelonei, în viitorul apropiat, ar trebui să fie orientată spre aducerea unor jucători tineri, pe bani puțini.

Din acest motiv, presa spaniolă, dar și specialiștii i-au transmis președintelui clubului, Joan Laporta, că trebuie să îl urmărească atent pe noul star de la River Plate, Julian Alvarez.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii iberici consideră că Alvarez este cel mai talentat jucător argentinian al momentului, iar cariera sa trebuie să includă neapărat Nou Camp”.

Tot din coloanele mass-media aflăm că ”Alvarez are un simț al golului devastator”.

Contractul lui Alvarez cu River Plate este scandent în decembrie 2022, dar Barcelona ar trebui să își asigure serviciile sale încă din fereastra de transferuri din luna ianuarie. Conform Transfermarkt, cota de piață a lui Alvarez este, în acest moment, la 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

River Plate, un nou titlu în Argentina

Vineri noapte, River Plate a câștigat pe teren propriu, contra celor de la Racing Club, cu scorul de 4-0. Alvarez a contribuit la acest succes prin marcarea golului al doilea, în minutul 48.

Cu trei etape înainte de finalul competiției din Argentina, River Plate este matematic campioană. “Milionarii” au 52 de puncte, cu 12 mai mult decât a doua clasată, Defensa y Justicia. Tot 40 de puncte are și echipa de pe locul al treilea, Taleres Cordoba.

Alvarez, considerat ”noul Lionel Messi”, este lider în clasamentul golgeterilor argentinieni, cu 16 reușite, statisticile sale vorbind și despre 5 pase de gol. Alvarez a fost coechipier cu Lionel Messi, în vară, când Argentina a câștigat Copa America.

Acesta a fost titlul cu numărul 36 din palmaresul celor de la River Plate și al 13-lea trofeu sub comanda antrenorului Marcelo Gallardo, fost mijlocaș la această formație. În cei șapte ani și jumătate de când este antrenor, Gallardo a câștigat trei Cupe ale Argentinei, două Copa Libertadores, o Copa Sudamericana și 7 titluri naționale (Apertura și Clausura).

În lotul celor de la River Plate, coechipieri ai lui Alvarez, se găsesc și fotbaliști experimentați precum foștii internaționali argentinieni Enzo Perez (35 de ani) sau Lorenzo Ponzio (39 de ani).

River Plate este singura echipă sud-americană care a jucat oficial împotriva unei formații din România. Se întâmpla pe 5 decembrie 1986, în finala Cupei Intercontinentale, la Tokyo, când River Plate a câștigat trofeul după 1-0 cu Steaua.

Echipa militară era, la vremea respectivă, deținătoarea Cupei Campionilor Europeni după victoria cu Barcelona, în finala de la Sevilla. La câteva luni distanță, la Monte Carlo, în februarie 1987, Steaua învingea Dinamo Kiev, 1-0, în finala Supercupei Europei.

ADVERTISEMENT