Fotbal international

Julian Nagelsmann a refuzat-o pe Real Madrid în 2018: “Nu simţeam că eram un antrenor atât de bun”

14.02.2020 | 18:24
Julian Nagelsmann a refuzato pe Real Madrid in 2018 Nu simteam ca eram un antrenor atat de bun
ADVERTISEMENT

Julian Nagelsmann este antrenorul momentului în Germania, unde o pregătește pe Leipzig. Tehnicianul a mărturisit că a refuzat o ofertă de la Real Madrid în 2018 pentru că nu a „simțit” că este un antrenor destul de valoros pentru pretențiile spaniolilor.

Julian Nagelsmann a refuzat-o pe Real Madrid în 2018

Neamțul în vârstă de 32 de ani a vorbit cu jurnaliștii de la The Independent despre oferta primită de la Madrid.

„Cel mai important lucru nu e să facă pasul cel mare, e să faci pasul corect”, și-a început Nagelsmann discursul. A recunoscut că a fost dorit în 2018 la Madrid, ca și înlocuitor al lui Zidane, însă a declinat oferta, nefiind „pregătit” pentru o aventură atât de importantă.

„Nu sunt încă cel mai bun”, a explicat antrenorul lui Leipzig. Real Madrid a încercat să-l convingă pe Nagelsmann să ajungă la Real în vara lui 2018, când Zinedine Zidane se despărțise de „galactici”. Pe atunci antrenor la Hoffenheim, Nagelsmann a preferat să câștige mai multă experiență în Bundesliga.

A ajuns pe banca celor de la Leipzig, formație patronată de colosul Red Bull, asemeni fratelui mai mic din Salzburg. A impresionat în acest sezon, Leipzig reușind să ocupe locul doi în clasament, la un singur punct în spatele rivalei Bayern Munchen.

Real Madrid se poate refuza: „Nu aveam șansa să evoluez”

Nagelsmann a mărturisit că a fost sunat de către conducătorul lui Real, Angel Sanchez, pe care a trebuit să-l refuze fără să stea prea mult pe gânduri.

„Când te sună Real Madrid, normal că trebuie să analizezi serios. Totuși, eu nu am luat în considerare oferta pentru că eu vreau să mai cresc ca și antrenor, să evoluez. La Real Madrid nu puteam face acest lucru”, a explicat neamțul de pe banca lui Leipzig.

„La Real nu ai cum să te îmbunătățești, acolo trebuie deja să fii cel mai bun. Iar eu nu sunt cel mai bun. La Real Madrid sau Barcelona, fanii, conducerea, mass media, nu își dau șansa asta, să evoluezi”, a continuat Nagelsmann.

Nu se teme de provocări, însă Real Madrid e un pas prea mare

Tânărul tehnician a mărturisit că nu se teme de provocări, însă la 31 de ani nu e momentul ca cineva să antreneze Real Madrid. „E important să faci pasul corect, nu pasul cel mare. Bun, ajungeam la Real Madrid la 31 de ani. După aceea ce urma? Ce puteam să mai fac în carieră? Mai mult, eu nu vorbesc spaniolă, cum să mă înțeleg cu jucătorii? Cu siguranță ar fi fost pasul cel mare, însă nu pasul corect”, a concluzionat Nagelsmann.

De asemenea, Nagelsmann a mărturisit că moartea tatălui său, dar și o accidentare care l-a determinat să renunțe la fotbal, ambele evenimente nefericite petrecute în adolescență, l-au făcut să se maturizeze mult mai rapid în comparație cu alți oameni.

  • 17 victorii în 30 de meciuri a reușit Nagelsmann pe banca lui Leipzig
  • 55 victorii în 136 de meciuri a reușit Nagelsmann pe banca lui Hoffenheim
Tags: