Sport

Julian Nagelsmann explică eliminarea rușinoasă a lui Bayern din Liga Campionilor: „Una dintre ele mai dureroase înfrângeri din cariera mea”

Bayern Munchen a ratat calificarea în semifinalele UEFA Champions League, după 0-1 și 1-1 cu Villarreal. Antrenorul Julian Nagelsmann este devastat din cauza eșecului bavarezilor.
13.04.2022 | 10:33
Julian Nagelsmann explica eliminarea rusinoasa a lui Bayern din Liga Campionilor Una dintre ele mai dureroase infrangeri din cariera mea
Julian Nagelsmann explică eliminarea rușinoasă a lui Bayern din Liga Campionilor. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Villarreal a dat marea lovitură în sferturile UEFA Champions League. „Submarinul Galben” scăpat neînvins din dubla cu Bayern Munchen, 1-0 și 1-1, și s-a calificat în semifinalele competiției, spre stupefacția lui Julian Nagelsmann.

Nagelsmann, dezamăgit profund după eliminarea lui Bayern Munchen din Champions League: „Rezultatele din acest sezon nu sunt suficient de bune”

Echipa lui Unai Emery a dat lovitura în returul de la Munchen, când a înscris golul de 1-1, care a dus-o în penultimul act, în minutul 88, după ce Chukwueze a fructificat un contraatac de manual. La finalul partidei de pe Alianz Arena, Julian Nagelsmann a încercat să explice ce a dus la eliminarea bavarezilor.

ADVERTISEMENT

„Calificarea am pierdut-o în meciul tur. În ultimii ani, când echipa a pierdut în tur nu s-a calificat mai departe. Nu ne-am prezentat bine în tur. Știam că Villarreal se apără bine și a demonstrat asta cu Juventus. Acum ne-a lipsit al doilea gol. Dacă marcam, ne calificam. 

Am făcut un presing bun, ne-am apărat bine, dar nu contează pentru că am fost eliminați. Calificarea în semifinale era obiectivul minim. Rezultatele din acest sezon nu sunt suficient de bune pentru Bayern. E, fără îndoială, una dintre cele mai dure trei înfrângeri din cariera mea.

ADVERTISEMENT

Am avut o posesie de 68%. Dar dacă adversarii se apără cu 8 jucători în careu, e greu să joci. Golul lor e ceva ce reușesc în mod normal după ce recuperează mingea. E parte din joc și din mentalitatea spaniolă. Le prezint scuze dacă spun ceva ce deranjează. Dar nu voi da vina pe echipa rivală”, a declarat Julian Nagelsmann, citat de Marca.

Antrenorul lui Bayern, ironizat de Dani Parejo

De cealaltă parte, fotbaliștii lui Villarreal consideră că au obținut această calificare incredibilă și pentru că au fost subestimați de bavarezi, în frunte cu antrenorul Nagelsmann, care, înaintea dublei, a declarat că vrea să meargă mai departe încă după manșa tur.

ADVERTISEMENT

„S-a terminat remiză, iar Villarreal a jucat. Antrenorul lui Bayern, nu-l cunosc, dar cred că a fost lipsit de respect faţă de  Villarreal şi faţă de fotbal când a spus că vrea să obţină calificarea încă din meciul tur. A fost lipsă de respect şi cred că atunci când scuipi în sus s-ar putea să cadă pe tine”, a declarat Dani Parejo, conform Marca.

În semifinale, Villarreal va juca cu învingătoarea duelului Liverpool – Benfica. „Cormoranii” sunt favoriți la calificare, după ce în turul din Portugalia s-au impus cu scorul de 3-1.

ADVERTISEMENT