News

Julien Benneteau explică de ce a ales-o pe Kristina Mladenovic pentru meciul cu Simona Halep: ”Are cea mai mare șansă să o bată”

Julien Benneteau explica de ce a aleso pe Kristina Mladenovic pentru meciul cu Simona Halep Are cea mai mare sansa sa o bata

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Franței, Julien Benneteau, explică de ce a ales-o pe Kristina Mladenovic pentru meciul de simplu cu Simona Halep, din semifinalele competiției. Fostul tenismen francez a mai afirmat că meciul va fi decis de unitea grupului și de formația care va suporta mai ușor presiunea unei astfel de semifinale.

Julien Benneteau explică de ce a ales-o pe Kristina Mladenovic pentru meciul cu Simona Halep

”Am ales o pe Kristina pentru că am considerat că dacă avem o șansă să o batem sâmbătă pe Simona, ea are cea mai mare șansă. De asta am ales-o pe ea. Meciul va fi decis de echipa care va fi echipă și care va suporta cel mai bine presiunea în condițiile de joc și în momentele cheie”, a explicat Julien Benneteau la tragerea la sorți alegerea Kristinei Mladenovic pentru partida cu Simona Halep.

Simona Halep a declarat că nu este surprinsă de alegerea Kristinei Mladenovic pentru meciurile de simplu și a spus că este pregătită să aducă două puncte României: ”Nu m-a surprins alegerea lui Mladenovic, ne așteptam. Va fi un meci dificil, dar datele s-au schimbat de la finala jucată cu ea la Madrid. Cred că este o decizie bună și cred că jocul Mihaelei este bun pentru a o învinge pe Garcia. Am muncit din greu pentru sezonul de zgură și sper să se vadă mâine pe teren”.

Kristina Mladenovic și Simona Halep se salută după tragerea la sorți a meciurilor din semifinala Fed Cup
Kristina Mladenovic și Simona Halep se salută după tragerea la sorți a meciurilor din semifinala Fed Cup

”Simona e cea mai bună din lume pe zgură”

Nici Mihaela Buzărnescu nu a s-a declarat uimită de decizia căpitanului nerjucător al Franței și a precizat că încă de joi seară a bănuit că Mladenovic va juca la simplu: ”Mă aștept la un meci destul de greu cu Garcia. Ea este o jucătoare agresivă căreia îi place să atace toate mingile. Mă voi gândi în seara asta la o tactică. Îmi doresc să câștig acest meci. Bănuiam de aseară că Mladenovic va fi cea de-a doua jucătoare, dar e decizia lor și ei știu care fată e cea mai bine pregătită”.

După tragerea la sorți a meciurilor din semifinala de Fed Cup, jucătoarele din Franța le-au lăudat pe adversarele lor. ”Simona e cea mai bună din lume pe zgură. Era și în 2017 când am jucat ultima oară o jucătoare foarte bună pe zgură”, a spus Mladenovic, în timp ce Garcia a punctat: „Miki e stângace dar tot tenis joacă. Are un joc solid, cu rezultate pe zgură. M-am antrenat cu un sparring de mâna stângă deci nu cred ca voi fi surprinsă de jocul ei”.