Fotbal intern

Julio Baptista, debut în Liga 1 Betano pentru CFR Cluj

26.08.2018 | 21:11
Julio Baptista debut in Liga 1 Betano pentru CFR Cluj

Julio Baptista, cel mai important nume care a jucat vreodată în Liga 1 Betano, a debutat în partida Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj 0-0 din etapa a 6-a. Fotbalistul de 36 de ani a fost introdus în minutul 70 al meciului de către Antonio Conceicao în locul lui Alexandru Ioniţă, dar nu a avut realizări importante.

Fostul jucător de la Real Madrid nu s-a remarcat prin vreo fază spectaculoasă, dar a ieşit în evidenţă prin mai multe gesturi prin care încerca să-şi coordoneze mult mai tinerii colegi. Brazilianul nu s-a integrat deocamdată la CFR Cluj, iar acest lucru s-a văzut la una dintre combinaţiile încercate cu Tambe, cel care nu a intuit traseul unei mingi trimise de sud-american.

Julio Baptista, debut în Liga 1 Betano pentru CFR Cluj

Brazilianul care a evoluat de-a lungul carierei la formaţii importante precum Real Madrid, Sevilla sau AS Roma a sosit în această vară la CFR Cluj din postura de jucător liber de contract. Masivul jucător nu a mai evoluat de aproximativ 2 ani la o echipă profesionistă, iar ultima dată a fost legitimat la Orlando City, formaţie din Major League Soccer.

Noul star din Liga 1 Betano a fost bănuit că are astm

„Nu e adevărat că am astm. Sunt alergic la unele lucruri, iau niște medicamente pe care mi le-a recomandat doctorul. Nu am mai jucat meciuri oficiale de ceva timp, dar voi începe ușor ușor, 20, 30, 45 de minute, să ajung la forma pe care o vreau.”, a declarat Baptista după primul meci din carieră în Liga 1 Betano.
Julio Baptista a vorbit despre partida retur cu formaţia luxemburgheză Dudelange, în play-off-ul pentru accederea în grupele Europa League. Brazilianul îşi doreşte în schimb să ajungă în următorii ani în Liga Campionilor alături  de formaţia de sub Feleac.
Vom avea un meci dificil, fiindcă Dudelange au câștigat acolo cu 2-0. Dar cred că cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să ne schimbăm mentalitatea.Cred că antrenorul are nevoie de multe lucruri. E o echipă mare aici, care a jucat în grupele Champions League. Dorința mea este să readucem Clujul în Liga Campionilor. Va fi mult de furcă. Toți va trebui să muncim din greu pentru ca acest lucru să se realizeze.”, a completat fotbalistul brazilian.
Julio Baptista, debut în Liga 1 Betano pentru CFR Cluj
Julio Baptista, debut în Liga 1 Betano pentru CFR Cluj
Julio Cesar Pereira Baptista a cucerit următoarele trofee în carieră: cu Real Madrid în sezonul 2007 – 2008, dar şi Supercupa Spaniei în 2007 – 2008. Cu formaţia Cruzeiro Esporte Clube a luat titlul în 2014 şi 2015. Noul jucător de la CFR Cluj a câştigat Copa America cu naţionala Braziliei în 2003 – 2004 şi 2006 – 2007, iar în 2005 şi 2009 a câştigat Cupa Conferderaţiilor.
Tot în partida cu Gaz Metan Mediaş şi-a făcut debutul la CFR Cluj şi portarul Jesus Fernandez, cel care a trecut în carieră şi pe la Real Madrid. Goalkeeper-ul iberic a avut o prestaţie superbă în poarta campioanei României şi a fost remarcatul tuturor. Noul portar al echipei din Gruia şi-a salvat echipa de câteva ori în faţa atacanţilor medieşeni şi ar putea să se impună ca titular în faţa lui Giedriusz Arlauskis după paradele avute în primul meci în fotbalul românesc.