Fotbal intern

“Julio Baptista e o greşeală majoră”. De ce este criticat transferul făcut de CFR Cluj

18.09.2018 | 18:48
Julio Baptista e o greseala majora De ce este criticat transferul facut de CFR Cluj

Gică Popescu a discutat despre transferurile care au făcut făcute în această perioadă în Liga 1 Betano şi este de părere că aducerea lui Julio Baptista în Gruia pe un salariu uriaş este o greşeală majoră făcută de cei din conducerea lui CFR Cluj.

“Baciul” a mai explicat şi de ce crede în utilitatea pe care regula U 21 şi-a câştigat-o în dezvoltarea fotbalului românesc, după ce naţionala de tineret, cea care beneficiază de urma acestei norme impuse de Federaţia Română de Fotbal, a ajuns să aibă şanse uriaşe la calificarea la Campionatul European din 2019.

Gică Popescu nu înţelege trasferul lui Julio Baptisa: “O greşeală”

“Regula jucătorului sub 21 de ani este un lucru bun. Eu, în 2014, aveam în plan să impun doi. Sunt de acord cu decizia de a introduce încă un fotbalist sub 21 de ani din sezonul viitor. Da, patronii de club vor țipa. Lasă-i să țipe! Ești pus la FRF ca să iei decizii.

Julio Baptista e o greşeală majoră făcută de CFR Cluj în această perioadă de transferuri, spune Gică Popescu. În imagine, fostul jucător de la Real Madrid, prezentat oficial la campioana României
Julio Baptista e o greşeală majoră făcută de CFR Cluj în această perioadă de transferuri, spune Gică Popescu

Oamenii trebuie să bage bani în centrele de copii și juniori și așa vor face performanță. Să nu mai aducă jucători străini expirați care să fie plătiți cu sute de mii de euro pe an. Dacă CFR Cluj baga banii pe care îi dă lui Julio Baptista în pepinieră, nu credeți că în trei ani scotea un jucător bun? Eu cred că da. Aducerea lui Baptista pe un salariu de 50.000 de euro pe lună mi se pare o greșeală managerială majoră”, a declarat Gică Popescu la un post de televiziune.

Pe lângă Julio Baptista, CFR Cluj i-a mai adus în această vară pe: Mate Males (HNK Rijeka), Andrei Radu (Aris Limassol), Robert Tambe (Adna Demirspor), Adam lang (Dijon), Giuseppe De Luca (Virtus Entella), Jesus Fernandez (Cyd Leonesa) şi George Ganea (AS Roma U 19).

Nu doar Gică Popescu susţine că CFR Cluj a comis o greşeală aducându-l pe Baptista, ci şi Vasile Miriuţă, fost antrenor la club, sau Dorinel Munteanu: ”Ce să mai spun? Baptista a fost un jucător extraordinar. L-am văzut acum în două meciuri când a jucat, dacă intru eu acum la 90 de kilograme, nu cred că se mișcă Baptista mai bine ca mine. Fără să-l supăr, a fost un mare jucător, însă fiecăruia îi vine rândul.

A fost o lovitură de imagine a șefilor de acolo. Să aducă lumea la stadion cu intrarea în grupele Europa League. Nu s-a întâmplat acest lucru, din păcate. Baptista nu este un jucător care să poată acum să joace foarte bine. Poate dacă îl pregătești 2-3 luni, să-l ai prin decembrie. Dar nu știu dacă mai poate acum. Părerea mea e că a fost o greșeală aducerea lui Julio Baptista la CFR Cluj. Mai bine îi dai șansa unui jucător tânăr de acolo și sunt vreo 6-7 la Cluj”, a spus Miriuţă.

“Sincer să vă spun, eu nu l-aș fi luat. Cred că CFR-ului îi trebuia un jucător care să ajute echipa. Julio Baptista a fost o mare glorie, un fotbalist foarte bun, dar acum nu poate face față în campionatul României”, a declarat şi Dorinel Munteanu.