Fotbal intern

Julio Baptista, probleme mari! Jucătorul are astm și nu e legitimat! Prima reacţie a CFR-ului

24.08.2018 | 16:40
Julio Baptista probleme mari Jucatorul are astm si nu e legitimat Prima reactie a CFRului

Julio Baptista, probleme mari la CFR Cluj. Brazilianul adus acum câteva zile de campioana CFR Cluj și prezentat ca o mare lovitură de mercato s-ar putea să nu joace niciodată pentru trupa din Gruia. Julio Baptista, fost jucător la Real Madrid, Arsenal sau Roma, a semnat contractul cu CFR Cluj fără să i se facă vizita medicală. Care, efectuată ulterior, a arătat că Julio Baptista suferă de astm bronșic!


UPDATE, ora 19:30 Preşedintele campioanei, Iuliu Mureşan, a comentat informaţiile FANATIK.RO cu privire la problemele de sănătate ale lui Julio Baptista: „Nu am luat un jucător bolnav, vă spun sigur asta! Am informat Agenția Antidoping și este totul în regulă. Deja respiră normal, cred că sâmbătă va termina tratamentul cu cortizon. E vorba de un tratament de 10 zile. Sunt și alți jucători care evoluează cu astm și nu au probleme. E totul în regulă cu Baptista”, a declarat Iuliu Mureșan pentru Realitatea Sportivă.

Mureșan a dezvăluit că Julio Baptista a avut rezultate extraordinare la testele fizice. “I s-au făcut teste fizice şi a impresionat. A contat dorinţa lui foarte mare de a reveni, iar datorită unei anumite conjuncturi a venit la noi. Nu ne sperie că nu a jucat de 2 ani. Dimpotrivă, cred că ne va fi de mare ajutor. Sper să-i sperie pe adversari”, a mai spus Iuliu Mureșan.


Un amatorism incredibil pentru campioana României să transfere și să încheie un contract cu un jucător căruia nu i-a făcut control medical, cu atât mai mult cu cât brazilianul nu mai jucase un meci oficial de aproape doi ani. Practic, Julio Baptista se lăsase de fotbal după ce a încheiat aventura în Statele Unite la Orlando City.

Julio Baptista de la CFR Cluj are astm! Ce i-or mai găsi când se termină testele medicale?

Era atât de mare dorința șefilor de la CFR Cluj de a realiza acest boom de imagine cu transferul lui Julio Baptista încât au neglijat cel mai important detaliu cînd aduci un fotbalist. L-au semnat fără vizită medicală! Lucru care nu se întâmplă uneori nici măcar la echipele de amatori. Au descoperit acum că fotbalistul are astm, motiv pentru care, din informațiile FANATIK.RO, nici nu l-au legitimat până la această oră. Până la urmă poate face sport de performanță și cine suferă de astm, dar are nevoie de tratament și de aprobări. Iar aici intervin alte bătăi de cap.

Este nevoie de acceptul medicilor sportivi pentru tratamentul paleativ pentru astm, pentru că unele dintre medicamentele pe care le ia sunt pe lista substanțelor interzise! Și se trezește omul, după un control efectuat după meciuri, ca fiind acuzat de dopaj, deși el doar își tratează astmul!!!

Amatorism total la CFR. „Cazul Luxemburg” este în același serial!

Modul cum se comportă conducerea celor de la CFR Cluj în ultimele săptămâni este halucinant. Și nu este vorba doar despre acest caz neprofesionist cu „Bestia” Baptista. Deplasarea în Luxemburg și rușinea cu Dudelange, 0-2, primul eșec românesc în fața unei formații din liliputanul stat, fac parte din același serial de care președintele Iuliu Mureșan nu are cum să fie străin. Este vorba despre strategia unor amatori, care au pus în pericol un eventual pot de 10 milioane de euro cu o ușurință de neimaginat…

Au considerat meciul cu Dinamo mult mai important, neodihnind titularii veterani, nu s-a făcut nicio mișcare cu o zi și jumătate înainte de meciul cu Dudelange, totul culminând cu întoarcerea toată noaptea spre Cluj, cu un autocar până la Frankfurt și charter închiriat (da, chiar charter!!!) care a ajuns la 6.30 acasă. Program de echipă din lumea a patra a Africii, nu altceva!

Julio Baptista are astm. Poate de aceea a și acceptat doar 10.000 de euro pe lună

Iar acum această bombă cu ceas numită Julio Baptista, dezvăluită de FANATIK.RO. A surprins foarte mult faptul că brazilianul, la CV-ul său incredibil, a acceptat 10.000 de euro pe lună la CFR, după ce câștigase doar 7.000 de dolari la Orlando City, alte detalii despre care FANATIK.RO a scris zilele trecute. De ce atât de puțin? Poate tocmai pentru că Julio Baptista știa ce are în „bagaj”, iar cei care l-au angajat habar nu aveau. Dar între timp brazilianul își vede conștincios de pregătirea fizică. Își surprinde colegii la sala de forță sau îi seduce la antrenamente privindu-i în ochi, așa cum s-a întâmplat cu Adiță Păun…

La meciul câștigat de CFR Cluj cu Dinamo, Julio Baptista (dreapta) a stat mereu împreună cu avocatul clubului campion
La meciul câștigat de CFR Cluj cu Dinamo, Julio Baptista (dreapta) a stat mereu împreună cu avocatul clubului campion

Ce este astmul bronșic

Astmul este o boala inflamatorie a căilor respiratorii. Acest proces inflamator duce la îngustarea difuză a căilor aeriene cu episoade recurente de dispnee (lipsa de aer), respirație șuierătoare (wheezing) presiune toracică și tuse. Majoritatea medicamentelor utilizate în astm se administrează pe cale inhalatorie având astfel o serie de avantaje: se folosesc doze mici de medicament care se absorb local, înlăturând astfel efectele adverse sistemice, nu creează dependență, scrie csid.ro.

Tratamentul de fond este reprezentat de corticosteroizi (beclometazonă, budesonid), care au rol antiinflamator și reprezintă medicația de prima linie în astm. De asemenea un rol important ocupă și medicația bronhodilatatoare: beta 2 agoniști, antileucotriene, teofiline. Medicația de salvare este de tip bronhodilatator: salbutamol, bromura de ipratropium. Acest tip de medicație trebuie administrată doar în criză, detaliază csid.ro.

48 de meciuri și 5 goluri este bilanțul lui Julio Baptista pentru echipa națională a Braziliei

37 de ani împlinește pe 1 octombrie jucătorul născut la Sao Paulo și pe care Real Madrid a plătit 25 de milioane de euro când l-a transferat de la Sevilla în 2005

23 octombrie 2016 este data ultimului meci oficial jucat de „Bestia” Baptista, Orlando City – DC United 4-2, intrând în ultimele 15 minute la gazde