Fotbal intern

Julio Baptista, rezervă de lux la CFR Cluj. Cât câştigă să stea în tribune

22.09.2018 | 15:56
Julio Baptista, rezervă de lux la CFR Cluj. Ce salariu primeşte

CFR Cluj joacă împotriva celor de la Hermannstadt, în deplasare, în etapa 9 din Liga 1 Betano, dar veteranul brazilian Julio Baptista nu a prins nici măcar banca de rezerve a campioanei României.

Julio Baptista a ajuns la mijlocul lunii august la CFR Cluj, dar nu a prins decât 42 de minute în tricoul campioanei României. 20 de minute au fost jucate în partida cu Gaz Metan Mediaş, încheiată cu scorul de 0-0 în runda a şasea a Ligii 1 Betano. Au urmat apoi duelurile cu Viitorul şi FCSB. La Ovidiu, Baptista a stat pe banca de rezerve, în timp ce la derby-ul de weekendul trecut fostul internaţional brazilian doar a urmărit din tribune meciul. De asemenea, Julio Baptista a mai jucat alte 22 de minute în partida retur cu F91 Dudelange, pierdută cu 2-3 de clujeni chiar în Gruia.

Julio Baptista, rezervă de lux, salariu generos la CFR Cluj

Fotbalistul cu 48 de meciuri şi 5 goluri în naţionala Braziliei este cel mai titrat fotbalist care a evoluat vreodată în Liga 1 Betano. Cu toate acestea, el a venit după o pauză de aproape doi ani fără fotbal. Ultima oară când a jucat organizat, Julio Baptista a evoluat în MLS, la Orlando City, în octombrie 2016.

Chiar dacă s-a speculat că Julio Baptista ar avea un salariu de nabab la CFR Cluj, FANATIK.RO a aflat că “Bestia” are o leafă de numai 10.000 de euro pe lună, ofertă pe care a acceptat-o imediat întrucât îi era dor de fotbal.

De altfel şi preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a susţinut că Baptista nu a venit la Cluj pentru bani: “Nu a venit pentru bani, el stă bine financiar, pentru că a avut contracte bune peste tot. Nu a mai putut să stea departe de fotbal şi să joace doar în demonstrative. Ne-am ajutat reciproc. A acceptat condiţiile clubului, a spus Mureşan.

Deocamdată nu este clar cât se va bucura Julio Baptista de fotbal, dat fiind faptul că a jucat foarte puţin la CFR într-o lună de zile, chiar dacă a avut timp să recupereze diferenţa faţă de colegii săi în ceea ce priveşte pregătirea fizică.

37 de ani împlinește pe 1 octombrie jucătorul născut la Sao Paulo și pe care Real Madrid a plătit 25 de milioane de euro când l-a transferat de la Sevilla în 2005