Sport

Jumătate de miliard de euro aruncați pe apa sâmbetei: PSG ratează din nou Champions League!

Șeicii de la PSG au cheltuit o avere sezonul acesta, însă echipa și-a ratat din nou obiectivul. Francezii au fost eliminați din Champions League de Borussia Dortmund
08.05.2024 | 00:22
Jumatate de miliard de euro aruncati pe apa sambetei PSG rateaza din nou Champions League
Dezastru pentru PSG. Jumătate de miliard cheltuit în acest sezon FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

PSG a ratat din nou marele obiectiv al clubului. Parizienii au fost eliminați din semifinalele Champions League de Borussia Dortmund cu 0-2 la general.

Șeicii aruncă cu bani la PSG, rezultatele întârzie să apară

PSG rămâne în continuare fără niciun trofeu Champions League în palmares. Deși domină cu autoritate campionatul francez de ani buni, echipa de pe Parc des Princes nu reușește să se impună în cea mai importantă competiție europeană a cluburilor.

ADVERTISEMENT

Scopul declarat al șeicilor de la PSG este câștigarea Champions League. Aceștia au investit sute de milioane în ultimii ani pentru transferuri, însă performanțele echipei nu s-au ridicat la nivelul banilor cheltuiți. În trecut, la PSG se miza pe jucători de renume, precum Messi, Neymar, Beckham, Ronaldinho, însă în acest sezon, șeicii au ales să aducă la PSG jucători de viitor.

Jumătate de miliard de euro cheltuit pe transferuri

Numai în acest sezon, la PSG s-au cheltuit 454 de milioane de euro pe transferuri. Deși s-a investit aproape jumătate de miliard de euro, francezii s-au oprit numai în semifinale. Kolo Muani, Goncalo Ramos, Ugarte și Dembele au fost cei mai scumpi jucători cumpărați de PSG în acest sezon:

ADVERTISEMENT
  • Kolo Muani – 95 de milioane de euro
  • G. Ramos – 65 de milioane
  • M. Ugarte – 60 de milioane
  • O. Dembele – 50 de milioane
  • B. Barcola – 45 de milioane
  • L. Hernandez – 45 de milioane
  • H. Etikite – 28 de milioane

Cel mai important nume care s-a despărțit de PSG în acest sezon este Neymar. Brazilianul a fost vândut în Arabia Saudită, la Al Hilal, pentru 90 de milioane de euro. În această vară, PSG s-a mai despărțit și de Veratti, Icardi sau Draxler.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund, model de business

Echipa care i-a eliminat pe PSG din Champions League, Borussia Dortmund, stă mult mai bine la capitolul financiar. Germanii sunt bine cunoscuți pentru felul în care gestionează transferurile și profitul pe care îl obțin în aproape fiecare sezon.

Borussia Dortmund a cheltuit doar 65 de milioane de euro în acest sezon, de 7 ori mai puțin decât cei de la PSG. Cel mai scump jucător adus de Borussia a fost Felix Nmecha, pe care s-au plătit 30 de milioane de euro. În schimb, la capitolul încasări, Borussia stă mai bine, fiind pe profit. Doar vânzarea lui Jude Bellingham la Real Madrid le-a adus germanilor 103 milioane de euro în cont.

ADVERTISEMENT

PSG continuă să aibă probleme în Champions League. Francezii au fost foarte aproape să pună mâna pe trofeu în sezonul 2019/2020. Atunci, parizienii au fost învinși în finală de Bayern Munchen. Șeicii speră să reușească să depășească acest blocaj și să triumfe în cea mai râvnită competiție de cluburi în următorul sezon.

Borussia Dortmund va înfrunta în finala de pe Wembley câștigătoarea duelului Real Madrid – Bayern Munchen. În meciul tur, de pe Allianz Arena, scorul a fost 2-2 iar calificarea se va juca în Madrid.

ADVERTISEMENT