Fotbal international

Jumătate de viaţă petrecută pe terenul de fotbal! James Milner, jucătorul cu peste 17 ani la cel mai înalt nivel. Jurgen Klopp: “Este un exemplu. Fără el nu am fi câștigat Champions League”

16.09.2019 | 17:17
Jumătate de viaţă petrecută pe terenul de fotbal! James Milner, jucătorul cu peste 17 ani la cel mai înalt nivel. Jurgen Klopp:
James Milner și-a petrecut jumătate de viață pe terenul de fotbal. Sursă Foto: Hepta

James Milner a ajuns la jumătate de viață petrecută pe terenul de fotbal. Concret, mijlocașul ajuns la 33 de ani a debutat în Premier League în urmă  cu 6154 de zile, într-un meci al echipei sale de atunci, Leeds United, în deplasare la West Ham. Partida a avut loc pe 10 septembrie 2002, adică la fix 6154 de zile de la nașterea lui James.

  • 4 ianuarie 1986 – Ziua nașterii lui James Milner – 6154 de zile mai târziu – 10 septembrie 2002 – Debutul în Premier League – 6154 de zile mai târziu – 16 septembrie 2019

James Milner și-a petrecut jumătate de viață în fotbal

James Milner este un fotbalist apreciat de toți antrenorii cu care a colaborat pentru profesionalismul și polivalența de care a dat dovadă. Englezul a jucat primul meci în Premier League pe 10 septembrie 2002, la 16 ani, 10 luni și 6 zile, adică la 6154 de zile de la naștere. Luni, 10 septembrie, fotbalistul a ajuns la același număr de zile petrecute în fotbalului englez. Concret, James Milner și-a petrecut jumătate de viață în Premier League, și, cu siguranță, va depăși acest record, fiind în continuare unul dintre oamenii pe care Jurgen Klopp se bazează la Liverpool.

  • Cluburile pentru care a jucat Milner în Premier League: Leeds United (48 de meciuri), Newcastle (94 de meciuri), Aston Villa (100 de meciuri), Manchester City (147 de meciuri), Liverpool* (131 de meciuri)

Înafară de o scurtă perioadă petrecută în anul 2003 sub formă de împrumut la Swindon Town, echipă aflată în Liga a treia în acea perioadă, James Milner a evoluat exclusiv în Premier League, unde a îmbrăcat tricourile celor de la Leeds, echipă pentru care a debutat la doar 16 ani, Newcastle, Aston Villa, Manchester City și Liverpool (*club cu care încă se află sub contract)

James Milner a ajuns la 33 de ani. Sursă Foto: Hepta
James Milner a ajuns la 33 de ani. Sursă Foto: Hepta

Polivalență de invidiat

Una dintre calitățile care au dus la longevitatea lui Milner în topul fotbalului englez este polivalența. Cu începuturi în fotbal în banda stânga sau dreapta a atacului echipei sale, odată cu vârsta, explozia englezului s-a mai stins, iar la Liverpool a început să joace în mijlocul terenului. Totuși, datorită inteligenței și a viziunii în joc, Jurgen Klopp a decis că Milner ar fi util echipei sale în bandă, dar nu în atac, ci pe faza defensivă. Așa, James a ajuns să joace fundaș stânga, pâna la venirea lui Robertson pe Anfield, dar și dreapta, când Trend Alexander-Arnold era indisponibil.

  • Leeds, Newcastle, Aston Villa, Manchester City – Mijlocaș dreapta și stânga
  • Liverpool – Mijlocaș central, fundaș stânga, fundaș dreapta
James Milner a triumfat în Champions League sezonuș trecut. Sursă Foto: Hepta
James Milner a triumfat în Champions League sezonuș trecut. Sursă Foto: Hepta

“Nu sunt mulți ca el”

Jurgen Klopp, antrenorul sub comanda căruia James Milner a câștigat singurul titlu de Champions League din carieră, are doar cuvinte de laudă pentru mijlocaș englez. La finele unui sezon de vis, în care Liverpool a triufat în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa și a ratat la un punct titlul în Premier League, tehnicianul german nu s-a ferit de cuvinte în momentul în care l-a caracterizat pe Milner.

Nu am întâlnit mulți jucători ca el. Mă simt norocos că pot antrena un asemenea fotbalist. Cred că Milner a progresat mult în joc în ultimii 2-3 ani. Atitudinea lui este exemplară. Cred că fără el nu am fi putut face un asemenea sezon (n.r. campioni în Champions League). Discursurile lui din vestiar, puțin vulgare.. eu nu le-aș putea ține. Acum, Milner arată ca la 20 de ani. Este un adevărat exemplu, muncește incredibil atât pe teren, cât și la antrenamente“, declara Klopp.

  • 33 de ani are James Milner
  • 7 trofee a cucerit Milner în carieră: Manchester City – Cupa Angliei (2011), Premier League (2012, 2014), Supercupa Angliei (2013), Cupa Ligii Angliei (2014), Liverpool – Champions League (2019), Supercupa Europei (2019)
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri