Premier League

Jumătate de viaţă petrecută pe terenul de fotbal! James Milner, jucătorul cu peste 17 ani la cel mai înalt nivel. Jurgen Klopp: “Este un exemplu. Fără el nu am fi câștigat Champions League”

16.09.2019 | 17:17
Jumatate de viata petrecuta pe terenul de fotbal James Milner jucatorul cu peste 17 ani la cel mai inalt nivel Jurgen Klopp Este un exemplu Fara el nu am fi castigat Champions League

James Milner a ajuns la jumătate de viață petrecută pe terenul de fotbal. Concret, mijlocașul ajuns la 33 de ani a debutat în Premier League în urmă  cu 6154 de zile, într-un meci al echipei sale de atunci, Leeds United, în deplasare la West Ham. Partida a avut loc pe 10 septembrie 2002, adică la fix 6154 de zile de la nașterea lui James.

  • 4 ianuarie 1986 – Ziua nașterii lui James Milner – 6154 de zile mai târziu – 10 septembrie 2002 – Debutul în Premier League – 6154 de zile mai târziu – 16 septembrie 2019

James Milner și-a petrecut jumătate de viață în fotbal

James Milner este un fotbalist apreciat de toți antrenorii cu care a colaborat pentru profesionalismul și polivalența de care a dat dovadă. Englezul a jucat primul meci în Premier League pe 10 septembrie 2002, la 16 ani, 10 luni și 6 zile, adică la 6154 de zile de la naștere. Luni, 10 septembrie, fotbalistul a ajuns la același număr de zile petrecute în fotbalului englez. Concret, James Milner și-a petrecut jumătate de viață în Premier League, și, cu siguranță, va depăși acest record, fiind în continuare unul dintre oamenii pe care Jurgen Klopp se bazează la Liverpool.

  • Cluburile pentru care a jucat Milner în Premier League: Leeds United (48 de meciuri), Newcastle (94 de meciuri), Aston Villa (100 de meciuri), Manchester City (147 de meciuri), Liverpool* (131 de meciuri)

Înafară de o scurtă perioadă petrecută în anul 2003 sub formă de împrumut la Swindon Town, echipă aflată în Liga a treia în acea perioadă, James Milner a evoluat exclusiv în Premier League, unde a îmbrăcat tricourile celor de la Leeds, echipă pentru care a debutat la doar 16 ani, Newcastle, Aston Villa, Manchester City și Liverpool (*club cu care încă se află sub contract)

James Milner a ajuns la 33 de ani. Sursă Foto: Hepta
James Milner a ajuns la 33 de ani. Sursă Foto: Hepta

Polivalență de invidiat

Una dintre calitățile care au dus la longevitatea lui Milner în topul fotbalului englez este polivalența. Cu începuturi în fotbal în banda stânga sau dreapta a atacului echipei sale, odată cu vârsta, explozia englezului s-a mai stins, iar la Liverpool a început să joace în mijlocul terenului. Totuși, datorită inteligenței și a viziunii în joc, Jurgen Klopp a decis că Milner ar fi util echipei sale în bandă, dar nu în atac, ci pe faza defensivă. Așa, James a ajuns să joace fundaș stânga, pâna la venirea lui Robertson pe Anfield, dar și dreapta, când Trend Alexander-Arnold era indisponibil.

  • Leeds, Newcastle, Aston Villa, Manchester City – Mijlocaș dreapta și stânga
  • Liverpool – Mijlocaș central, fundaș stânga, fundaș dreapta
James Milner a triumfat în Champions League sezonuș trecut. Sursă Foto: Hepta
James Milner a triumfat în Champions League sezonuș trecut. Sursă Foto: Hepta

“Nu sunt mulți ca el”

Jurgen Klopp, antrenorul sub comanda căruia James Milner a câștigat singurul titlu de Champions League din carieră, are doar cuvinte de laudă pentru mijlocaș englez. La finele unui sezon de vis, în care Liverpool a triufat în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa și a ratat la un punct titlul în Premier League, tehnicianul german nu s-a ferit de cuvinte în momentul în care l-a caracterizat pe Milner.

Nu am întâlnit mulți jucători ca el. Mă simt norocos că pot antrena un asemenea fotbalist. Cred că Milner a progresat mult în joc în ultimii 2-3 ani. Atitudinea lui este exemplară. Cred că fără el nu am fi putut face un asemenea sezon (n.r. campioni în Champions League). Discursurile lui din vestiar, puțin vulgare.. eu nu le-aș putea ține. Acum, Milner arată ca la 20 de ani. Este un adevărat exemplu, muncește incredibil atât pe teren, cât și la antrenamente“, declara Klopp.

  • 33 de ani are James Milner
  • 7 trofee a cucerit Milner în carieră: Manchester City – Cupa Angliei (2011), Premier League (2012, 2014), Supercupa Angliei (2013), Cupa Ligii Angliei (2014), Liverpool – Champions League (2019), Supercupa Europei (2019)