„Jumătate din măștile comercializate, în momentul de față, nu ne protejează”, anunțul ministrului Economiei

Cerasela Stafie   
în HotNews
25/11/2020, 15:49
„Jumătate din măștile comercializate, în momentul de față, nu ne protejează”, anunțul ministrului Economiei
Virgil Popescu: ”Au fost retrase de la vânzare 20 de milioane de măști neconforme” Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Economiei a lansat un avertisment cu privire la eficiența măștilor de protecție anti- Covid-19 aflate pe piață în acest moment. Acesta a precizat că jumătate dintre cele comercializate nu ne protejează.

Ministrul de resort a mai anunțat că o să emită un ordin prin care vânzătorii acelor produse neconforme să fie obligați să specifice dacă respectivul produs asigură sau nu protecție împotriva SARS – CoV – 2.

Deasemenea, Virgil Popescu a dezvăluit că Autoritatea pentru protectia consumatorului a realizat controale în acest sens, iar nelegulile descoperite au fost amendate.

Jumătate din măștile comercializate nu ne protejează, avertisment al ministrului Economiei

„Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea.

Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia”, a spus Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Totodată, ministrul a precizat că amenzile aplicate de ANPC unor comercianți care vindeau astfel de produse neconforme s-au ridicat la 18 milioane de lei. El îndeamnă oamenii să achiziționeze produse românești.„Toate măştile neconforme sunt măşti din import.

Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă”, a adăugat reprezentantul Executivului.

Acesta le-a cerut rețelelor de farmacii și comercianților, în general, să nu mai scoată la vânzare astfel de produse. În plus, el avertizează că o să fie emis un ordin prin care cei ce vând aceste măști să fie obligați să specifice eficiența lor

„Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează”, a subliniat Popescu.

Închide ×