Fotbal intern

Junior Morais și-a depus actele pentru a obţine cetăţenia română: ”Oricine îşi doreşte să joace la o naţională”

09.02.2020 | 13:16
Junior Morais sia depus actele pentru a obtine cetatenia romana Oricine isi doreste sa joace la o nationala
ADVERTISEMENT

Fundașul stânga brazilian al echipei Gaziantep, Junior Morais, și-a depus actele pentru a obţine cetăţenia română și ar putea deveni primul străin care joacă în echipa națională.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

Junior Morais și-a depus actele pentru a obţine cetăţenia română: ”Mă bucur foarte mult că selecționerul s-a gândit la mine”

”S-a vorbit dar aşteptăm, vedem ce o să fie. România are fundaş stânga foarte bun. Mă bucur foarte mult că selecționerul s-a gândit la mine, dar cred că are fundaşi foarte buni. M-aș bucura ca România să se califice la Euro”, a spus Junior Morais despre faptul că și-a depus actele pentru a obţine cetăţenia română.

”Nu știu când aș putea juca pentru România. Încă nu am acte. Am încercat acum să depun actele şi vedem mai departe. Oricine îşi doreşte să joace la o naţională”, a mai spus fundașul brazilian pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

”Ar fi un lucru foarte bun să pot juca pentru România”

”Dacă pentru ţara mea, Brazilia, nu s-a putut, dacă ar fi pentru România, cu siguranţă va fi un lucru foarte bun. Dar vedem ce va fi”, a încheiat Junior Morais, care în România a jucat pentru Astra Giurgiu și FCSB.

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a declarat imediat după numirea sa că este interesat de naturalizarea anumitor jucători străini, printre care Billel Omrani și Dumitru Cardoso, dar nu a pronunțat numele lui Junior Morais.

ADVERTISEMENT

Becali l-a vândut la Gaziantep pentru 600.000 de euro

Junior Morais, în vârstă de 33 de ani, a fost adus în România de Astra Giurgiu la începutul anului 2011, iar în vara anului 2017 a semnat cu FCSB. După doi ani la echipa lui Gigi Becali, brazilianul a fost cedat la Gaziantep, formație antrenată de Marius Șumudică, așa cum FANATIK anunțase în exclusivitate.

Finanțatorul FCSB-ului a obținut 600.000 de euro din transferul fundașului brazilian la Gaziantep. Junior Morais a mai lucrat cu Marius Șumudică la Astra Giurgiu în perioada 2015-2017, câștigând împreună titlul și Supercupa României.

ADVERTISEMENT

România, ultima șansă pentru Euro 2020

România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro 2020.

În cazul în care se va califica la Campionatul European din 2020, România va întâlni Austria, Ucraina și Olanda. Două dintre aceste partide se vor disputa pe Arena Națională și unul la Amsterdam.

ADVERTISEMENT