Fotbal international

Juniorul lui ASU Poli, în paginile ziarelor din Italia, alături de Cristiano Ronaldo

03.08.2018 | 18:25
Juniorul lui ASU Poli in paginile ziarelor din Italia alaturi de Cristiano Ronaldo

Giacomo Ambrosio, juniorul lui ASU Poli care a atras atenția marilor cluburi din Europa și care s-a pregătit în baza celor de la Real Madrid, a mai făcut un pas pe drumul către performanță și recunoaștere internațională. Puștiul a apărut în paginile ziarelor din Italia, în tricoul violet, alături de fotografia superstarului portughez Cristiano Ronaldo, transferat în această vară la Juventus Torino.

FANATIK.RO a scris și în urmă cu o săptămână despre povestea fabuloasă a lui Giacomo Ambrosio Paul, care, la doar 11 ani, este în atenția Sampdoriei și a dat probe în baza de pregătire a lui Real Madrid. Între timp, povestea micuțului a mai parcurs un articol, iar dacă lucrurile vor merge pe acest făgaș, avem speranța că îl vom putea vedea într-o bună  zi jucând în tricoul unui mare club european. Asta și pentru că în România talentul nu mai este demult un criteriu necesar pentru selecția copiilor. Astfel, s-a ajuns ca la unele grupe de copii și juniori, mulți să intre pe teren doar câteve minute pe final de meci, doar pentru ca părinții să se simtă mulțumiți că odraslele lor au atins gazonul. Asta în condițiile în care lunar plătesc o taxă pentru pregătirea micuților.

La 11 ani, Giacomo Ambrosio a dat probe la Real Madrid
La 11 ani, Giacomo Ambrosio a dat probe la Real Madrid

Născut în Italia și venit cu familia sa în România, Giacomo se pregătește cu pasiune alături de grupa 2007 a celor de la ASU Poli Timișoara, sub îndrumarea lui Orlando Ștefan și a lui Cristian Gălan. Visează să ajungă într-o zi la un club mare ca Bayern, Juventus, Real sau PSG. În privat, este antrenat o dată pe săptămână de către Adrian Ștefan, antrenor – jucător la ACS Dumbrăvița, în Liga 3. Părinții puștiului au optat pentru acest antrenor pentru că este atacant și îi poate da cel mai bine indicații despre ce trebuie să facă în fața porții. Ionuț Iacob l-a chemat în dese rânduri la ACS Dumbrăvița, pe vremea când era antrenor, la meciurile amicale sau cele din campionat ale grupei 2006 – 2007.

Juniorul lui ASU Poli, în paginile ziarelor din Italia, alături de Cristiano Ronaldo

Povestea lui Giacomo Ambrosio a ajuns și în paginile ziarelor din Italia, iar micuțul apare în tricoul violet alături de fotografia lui Cristiano Ronaldo, transferat în această vară de la Real Madrid la Juventus Torino. “Visul lui Giacomo se poate împlini”, titrează Il Giornale del Piemonte e della Liguria, făcând referire la visul micuțului de a juca alături de idolul său, Cristiano Ronaldo.

Juniorul lui ASU Poli, în paginile ziarelor din Italia, alături de Ronaldo
Juniorul lui ASU Poli, în paginile ziarelor din Italia, alături de Ronaldo

Talentul său l-a adus în atenția mai multor cluburi din Europa, iar juniorul lui ASU Poli a mers să dea probe. De fiecare dată în tricoul violet. “Am purtat acest echipament alb-violet la toate probele din Europa și pe stadioanele cele mai frumoase din lume, în Germania, Spania și Italia și îl voi purta în continuare. În august voi fi în baza celor de la Sampdoria. Probabil în acest an voi pleca de la ASU Poli, echipa mea de suflet, unde am trăit momentele cele mai frumoase. Acum sunt în paginile ziarelor din Italia cu acet tricou viola cu numărul 9, exact cum avea Cristiano Ronaldo la început de carieră, înainte să fie faimos”, a declarat Giacomo pentru jurnaliștii italieni.

După ce l-au văzut la lucru, oficialii Sampdoriei au decis că Giacomo Ambrosio Paul merită să vină la încă o serie de probe în luna august. Juniorul va avea ocazia să semneze cu italienii, dacă îi va convinge că este potrivit pentru viitorul campionatului din Italia.