Unde a greşit Anderlecht în privinţa lui Stanciu. Ce spune Loţi Boloni

Sergiu Preda    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
31/01/2018, 08:18
Unde a greşit Anderlecht în privinţa lui Stanciu. Ce spune Loţi Boloni

Anderlecht l-a vândut pe internaţionalul român Nicuşor Stanciu la Sparta Praga pe o sumă, susţine presa belgiană, de 3,5 milioane euro. Alte surse, din Cehia, scriu despre un total al afacerii în valoare de 9 milioane, incluzând aici şi salariul jucătorului. Cert este, că obiectiv vorbind, după faptul că Stanciu a jucat într-un an şi jumătate doar în 34 de meciuri şi a înscris 5 goluri, dar a costat 10 milioane, cea mai mare sumă plătită vreodată de gruparea din Bruxelles pe un fotbalist, pentru belgieni a fost o mare pierdere financiară.

Logic, în condiţiile în care, dacă suma transferului la numărul de minute jucate şi, mai ales la cel al golurilor înscrise, rezultă că Anderlecht a plătit 176.000 de euro prezenţa pe teren şi 2 milioane de gol marcat! Cifre absolut halucinante, care fac din afacerea Stanciu cea mai mai mare ratare a clubului fanion al fotbalului belgian din toate timpurile.Dar Laszlo Boloni, antrenorul român care actualmente pregăteşte pe Antwerp, explică în mod judicios unde au greşit şefii lui Anderlecht în strategia lor cu Nicuşor Stanciu.

Jupiler League e un campionat mai puternic fizic şi la viteză

 ”Transferul lui Stanciu la Anderlecht a fost  înţeles greşit. De ce spun asta? Pentru că şi acum afirm faptul că Anderlecht a comis o greşeală colosală când a dat 10 milioane pe Stanciu. Nu pentru că un fotbalist român nu ar merita aceşti bani, ci pentru faptul că el vine dintr-un campionat, nu neapărat mai puţin cotat, ci mai puţin puternic, cu prezenţă fizică mult mai redusă, cu viteză de joc mult mai redusă. Ei bine, astfel de fotbalişti au nevoie de adaptare de timp mult mai lungă. 

La Stanciu, poate au fost şi alte dificultăţi. Jucătorul, talent are, dar asta nu ajunge după ce treci de un anumit nivel. Numai dacă ai un talent nebun, nebun poţi reuşi, dar nu e cazul aici. Stanciu este un fotbalist bun, foarte bun, dar Anderlecht a făcut o greşeală colosală pentru că a dat pe el 10 milioane de euro. Ca să faci o afacere şi să te scoţi cu un profit, atunci trebuie să-l vinzi pe minimum 15 milioane de euro ca să nu pierzi bani. Dar de la 15 – 20 de milioane de euro încep jucători foarte, foarte buni şi nu era cazul.
Dar, ăsta nu e greşela lui Stanciu. Bravo Stelei pentru că a făcut o afacere foarte bună!”.

Ştirea MOMENTULUI

Kylian Mbappe dedică victoria tuturor francezilor: “Suntem mândri că i-am făcut fericiţi”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.