Premier League

Ce soluţie a găsit Jurgen Klopp pentru a elimina stresul jucătorilor de la Liverpool

06.08.2019 | 17:07
Ce solutie a gasit Jurgen Klopp pentru a elimina stresul jucatorilor de la Liverpool

Cotidianul The Times dezvăluie ultima găselniţă a antrenorului german de pe banca lui Liverpool, Jurgen Klopp. Acesta este cunoscut drept un tip cu multe idei originale, unele considerate chiar trăznite, puse în aplicare pe la echipele unde a antrenat, în special în perioada Mainz. Acum a venit rândul campionilor Europei să vadă cât de multe lucruri intră în agenda antrenorului lor.

Jurgen Klopp a adus un surfer la antrenamentele lui Liverpool

Jurgen Klopp s-a prezentat la antrenament, înaintea Supercupei Angliei, pierdută de cormorani în faţa lui City la lovituri de departajare, cu un surfer compatriot al său, Sebastian Steudner. Prezenţa acestuia, care nu are nimic în comun cu fotbalul, a fost explicată de Klopp prin aceea că jucătorii mai anxioşi din lot vor putea învăţa cum să elimine acest stress prin folosirea unor anumite tehnici.

Campionul la surf a ţinut o lecţie care a fost urmărită cu mare interes de jucători. Lecţia a fost ţinută în bazinul centrului de pregătire al lui Liverpool şi a constat în tehnici de respiraţie şi ţinutul cât mai mult timp a respiraţiei. Jucătorii s-au arătat foarte entuziasmaţi de ceea ce au văzut la supercampionul german al valurilor.

Jurgen Klopp a adus un campion la surf să predea jucătorilor săi trehnici de respiraţie şi eliminare a stressului

A angajat în staff pe recordmanul la aruncarea mingii de la margine

Originialitatea metodelor de pregătire ale lui Jurgen Klopp a fost observată şi în timpul sezonului precedent, când a fost angajat deţinătorul recordului mondial la executarea unei aruncări de la margine, danezul Thomas Gronnemark, care a reuşit, cu un procedeu cu totul special, să arunce mingea de la margine, 51,33 metri.

Jurgen Klopp l-a angajat în stafful său, germanul căutând în permanenţă orice idee care să ofere noutăţi în pregătirea jucătorilor săi. Klopp face parte din categoria celor care consideră că există încă foarte multe lucruri care nu au legătură cu fotbalul dar care pot fi folosite cu succes în antrenament şi care pot ajuta foarte mult pe jucătorii săi.

 

Tags: