Premier League

Jurgen Klopp a fost aproape de Manchester United. Cine l-a convins să nu meargă pe Old Trafford

30.06.2020 | 19:48
Jurgen Klopp a fost aproape de Manchester United Cine la convins sa nu mearga pe Old Trafford
ADVERTISEMENT

Tehnicianul german Jurgen Klopp a fost aproape de a semna cu Manchester United înainte de a ajunge la Liverpool și a deveni un adevărat simbol al clubului.

Klopp a reușit să aducă pe Anfield Road primul titlu Premier League după o pauză de 30 de ani, iar fanii sunt încântați de faptul că neamțul este extrem de atașat de club și de suporteri.

ADVERTISEMENT

Total diferit de mentalitatea strictă a nemților, tehnicianul a adus buna dispoziție și mai ales încrederea în vestiar și le-a insuflat jucătorilor că ei sunt cei mai buni.

Manchester United a încercat să-l aducă pe Jurgen Klopp

Însă, puțină lume știe că înainte să ajungă la Liverpool, Jurgen Klopp a fost foarte aproape de a semna cu rivala Manchester United. Totul se întâmpla în vara anului 2013, atunci când ”diavolii roșii” căutau succesorul perfect pentru Alex Ferguson.

ADVERTISEMENT

Cotidianul britanic The Mirror a scris că fostul fundaș al lui Liverpool, Phil Thompson, a declarat la un post de televiziune din Norvegia că Jurgen Klopp i-a confirmat existența ofertei de la United și i-a dezvăluit cine a fost persoana care l-a convins să nu meargă pe Old Trafford.

”Klopp mi-a spus că ar fi putut prelua Manchester United, dar soția sa a spus că nu este de acord. Când a venit oferta de la Liverpool, soția sa a spus că este de acord. i-a transmis că este ceva ciudat acolo și că el este creat pentru a conduce acea echipă”, a povestit Thompson.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp și Ulla Sandrock s-au cunoscut în timpul unui Oktoberfest la Munchen, acolo unde femeia lucra chelneriță într-un bar. Cei doi s-au îndrăgostit și au decis să se căsătorească în 2005. Soția lui Klopp, asistent social și scriitor de cărți pentru copii, ar fi prezis declinul actual al lui United.

Ulla este extrem de îndrăgită de fanii lui Liverpool, după ce s-a aflat că în timpul pandemiei de coronavirus a donat bonuri alimentare în valoare de 1.000 de lire sterline într-un supermarket. Nu a fost vorba de acțiune publicitară, deoarece povestea a ieșit la iveală doar atunci când membrii comunității au vorbit despre gestul ei.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după câștigarea titlului în Premier League, Jurgen Klopp i-a surprins plăcut pe fanii lui Liverpool printr-o scrisoare deschisă în care le cere suporterilor să sărbătorească în limitele permise de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

Jurgen Klopp a adus titlul la Liverpool după o pauză de 30 de ani şi a intrat în istoria ”cormoranilor”. Puţini sunt cei care ştiu că neamţul a ”furat” meserie de la un antrenor care a fost foarte aproape să ajungă în fotbalul românesc. FANATIK îţi prezintă  povestea lui Wolfgang Frank, omul care i-a influenţat cariera lui “Kloppo”.

ADVERTISEMENT
Tags: