Fotbal international

Jurgen Klopp, atac la Diego Simeone după Liverpool – Atletico 2-3: „Ar putea să joace și ei fotbal. S-au apărat pe două linii tot meciul”

12.03.2020 | 01:34
Jurgen Klopp atac la Diego Simeone dupa Liverpool  Atletico 23 Ar putea sa joace si ei fotbal Sau aparat pe doua linii tot meciul
ADVERTISEMENT

Liverpool a fost eliminată de Atletico Madrid din optimile de finală ale Ligii Campionilor, scor 2-4 în dublă manșă. După înfrângerea de pe „Anfield”, suferită după ce „cormoranii” au condus cu 2-0, Jurgen Klopp a criticat stilul de joc defensiv al echipei lui Diego Simeone.

Liverpool, eliminată de Atletico Madrid

Atletico Madrid a învins Liverpool în ambele cofruntări din optimile Ligii Campionilor, 1-0 la Madrid și 3-2 în Anglia, dar stilul de joc care l-a făcut deja celebru pe Diego Simeone, cu o apărare supraglomerată și contraatacuri rapide, a fost criticat de Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Liverpool consideră că Atletico poate practica un altfel de fotbal, datorită fotbaliștilor din lot, iar ideea de joc implementată de Simeone a făcut imposibilă calificarea campioanei ediției trecute de Champions League.

Încerc să îmi găsesc cuvintele potrivite. Cea mai mare greșeală a noastră a fost că nu am marcat al doilea gol în cele 90 de minute regulamentare. Până în prelungiri am făcut un joc excepțional, dar golurile pe care le-am primit sunt de nepermis. 

ADVERTISEMENT

După golul nostru de 2-0 ceva s-a schimbat. Nu am mai reușit să facem același joc din primele 90 de minute, am părut obosiți. Eu sunt foarte mulțumit de prestația jucătorilor. Este extrem de dificil să joci contra unei astfel de echipe. 

Nu înțeleg, cu jucătorii pe care Atletico îi are să joace un astfel de fotbal. Ar putea să joace și ei fotbal, dar preferă să stea în apărare și să încerce pe contraatac. Nu este normal că am pierdut în seara asta, e foarte greu de acceptat, mai ales când băieții au făcut un joc extraordinar împotriva unei echipe care s-a apărat cu două linii de câte patru fotbaliști”, a declarat Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

”Am meritat să ne calificăm”

Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool, revenit pe teren în meciul cu Atletico după trei săptămâni de pauză, provocată de o accidentare, consideră că echipa sa merita să obțină calificarea în sferturi și recunoaște că în cadrul lotului există o stare accentuată de dezamăgire.

Evident că suntem foarte dezamăgiți de acest rezultat. Consider că, per total, jocul nostru a fost bun, am respectat exact planul pe care l-am stabilit înaintea meciului. Am dat totul pe teren, așa că suntem foarte degazamăgiți, în special din cauza golurilor pe care le-am primit.

ADVERTISEMENT

Am mai trăit astfel de experiențe în ultimii ani așa că știm cât de important este să rămânem concentrați acum până la final, lipsa de concentrare ne poate costa tutul. Am meritam să ne calificăm, dacă luăm în calcul jocul din cele două manșe, de asta suntem foarte dezamăgiți”, a declarat Jordan Henderson.

ADVERTISEMENT
Tags: