Premier League

Jurgen Klopp, atac la rivalii din Premier League. Cum au reacționat fanii lui Liverpool: „Vrem și noi un transfer!”

10.09.2020 | 17:00
Jurgen Klopp atac la rivalii din Premier League Cum au reactionat fanii lui Liverpool Vrem si noi un transfer
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp, atac la rivalii din Premier League. Chiar dacă a reușit să aducă titlul pe Anfield după 30 de ani de așteptare, Jurgen Klopp nu se poate abține și trimite săgeți către rivalele din Premier League. Tehnicianul neamț este de cinci ani la Liverpool și a reușit să câștige atât titlul, cât și trofeul UEFA Champions League.

După ce a dominat total sezonul 2019-2020 în Premier League, Liverpool s-a impus pe plan intern pentru prima oara după nu mai puțin de 30 de ani. Pentru a încerca să echilibreze lupta internă, rivalii au investit sume importante în transferuri în această vară, în vreme ce Liverpool nu l-a adus decât pe grecul Kostas Tsimikas.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga adus de la Olympiakos a fost transferat pentru a-i face concurență lui Andy Robertson, însă suma investită de Liverpool nu a fost impresionantă. Doar 13 milioane de euro a plătit formația de pe Anfield pentru apărătorul grec care, între timp, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Jurgen Klopp, atac la rivalii din Premier League. Critici voalate la adresa lui Chelsea și Manchester City

Jurgen Klopp a acordat un interviu britanicilor de la BBC Radio Five și a vorbit despre politica de transferuri a clubului său, dar și despre alegerile făcute de rivalii din Premier League. Neamțul a apărat strategia adoptată de Liverpool, care l-a adus pe Kostas Tsimikas doar după ce a reușit să îl vândă pe Dejan Lovren la Zenit.

ADVERTISEMENT

„Trăim vremuri în care nimeni nu se simte în siguranță. Pentru unele cluburi pare că nu e atât de importantă lipsa certitudinilor legate de viitor. Aceste cluburi sunt deținute de țări sau de oligarhi, acesta este adevărul. Noi suntem un club diferit. 

Ne-am calificat în finala UEFA Champions League acum doi ani, am câștigat-o anul trecut, iar în 2020 am devenit campioni în Premier League. Nu ne putem schimba peste noapte politica, nu putem începe acum să spunem vrem să ne comportăm ca Chelsea”, a spus Klopp.

ADVERTISEMENT

Chelsea a fost cel mai activ club din Premier League pe piața transferurilor în această pauză competițională. Sub comanda lui Frank Lampard au ajuns Hakim Ziyech (27 de ani), Timo Werner (24 de ani), Kai Havertz (21 de ani), Ben Chilwell (23 de ani), Thiago Silva (35 de ani) și Malang Sarr (21 de ani). În total, clubul patronat de Roman Abramovich a investit 224 de milioane de euro.

Și Manchester City a investit sume importante în transferurile lui Nathan Ake (25 de ani), Ferran Torres (20 de ani), Yan Couto (18 ani) și Issa Kabore (19 ani). În total, jucătorii aduși au costat clubul de pe Etihad în jur de 80 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a adus jucători de calitate, Chelsea nu este văzută de Jurgen Klopp cu ochi foarte buni, iar neamțul crede că Frank Lampard va avea o misiune foarte dificilă din a-i face pe fotbaliștii pe care îi are la dispoziție să joace ca o echipă într-un timp scurt.

„Sigur că investițiile masive pot reprezenta un avantaj, dar ai nevoie de timp să legi o echipă după ce aduci atât de mulți fotbaliști. Lucrurile nu se pot schimba peste noapte, oricât de buni ar fi cei pe care-i transferi. Avantajul nostru, față de adversari, e că avem deja omogenitate. 

Și Liverpool vrea să își îmbunătățească echipa, dar există mereu și alte variante, nu doar prin transferuri uriașe. Știu că asta nu e neapărat ce vor oamenii să audă, dar procedăm așa din motive ce țin exclusiv de clubul nostru”, a încheiat antrenorul lui Liverpool.

Trebuie punctat, însă, și faptul că Chelsea nu a avut dreptul să aducă jucători timp de două ferestre, timp în care clubul nu a cheltuit nimic. Mai mult decât atât, londonezii au încasat sume importante din vânzările lui Alvaro Morata, Eden Hazard, Mario Pasalic sau Nathan Ake. Numai de pe urma lui Hazard, clubul lui Abramovich a încasat aproape 160 de milioane de euro de la Real Madrid.

Suporterii lui Liverpool îl acuză pe Klopp: „Parcă ar fi purtătorul de cuvânt al patronilor clubului!”

Din punct de vedere financiar, clubul Liverpool este sprijinit de consorțiul american FSG (Fenway Sports Group), care controlează și formația americană de baseball Boston Red Sox. FSG nu este pe placul multor fani ai lui Liverpool, care au criticat politica de investiții a americanilor.

De altfel, suporterii l-au acuzat pe Klopp că, prin declarațiile făcute recent, n-a făcut decât să îi apere pe americani și să justifice lipsa investițiilor în lot. Despre Liverpool s-a spus că vrea neapărat să îl aducă pe Thiago Alcantara, de la Bayern Munchen.

Și jucătorul ar fi vrut să meargă pe Anfield, însă Liverpool nu este dispusă să achite prețul de 30 de milioane de euro pe care campioana Europei îl cere în schimbul spaniolului. Lipsa de generozitate a investitorilor, în condițiile în care Liverpool a fost un club de succes în ultimii ani, i-a iritat pe suporteri care cer transferuri și critică declarațiile lui Klopp.

„Niciun suporter al lui Liverpool nu a cerut investiții de 200 de milioane în această vară. Vrem și noi un transfer, măcar să vină Thiago Alcantara pentru 30 de milioane”, „Îl iubesc pe Klopp și cred că a fost fantastic pentru club, dar nu pot să nu observ schimbarea sa de atitudine. Încearcă să ne bage politica celor de la FSG pe gât, cred că ne-a înțeles greșit. Să își amintească de ultimul sezon la Dortmund, când lipsa transferurilor de calitate s-a simțit rapid” sau „Klopp vorbește de parcă e purtătorul de cuvânt al FSG” au fost câteva dintre reacțiile fanilor de pe Twitter.

Ce declara Jurgen Klopp acum un an despre nevoia de a investi: „Trebuie să aruncăm și noi cu banii!”

Dacă în prezent antrenorul lui Liverpool adoptă o atitudine foarte chibzuită și economă, nu aceeași energie o emana Klopp și în urmă cu doar un an. Clubul de pe Anfield Road investise nu mai puțin de 185 de milioane de lire pentru a-i aduce pe Alisson, Keita, Fabinho și Shaqiri în vara lui 2018, asta după ce în iarna aceluiași an plătise alte 82 de milioane pentru aducerea lui Virgil van Dijk de la Southampton. Klopp a fost întrebat ce părere are despre sumele investite de clubul său.

„Liverpool este un club ambițios și, dacă nu cheltuim bani la fel cum o fac ceilalți, atunci nu avem cum să concurăm cu ei. Toată lumea aruncă cu banii, așa că trebuie să ne conformăm și să facem și noi la fel. În ziua de azi, 100 de milioane de lire îți pot cumpăra un fundaș central de calitate, dar nu reprezintă o sumă suficientă pentru a acoperi și salariul”, spunea Klopp conform Sky Sports, care cita ZDF.

Noul sezon din Premier League începe în acest weekend. Meciurile se vor disputa tot fără spectatori, deși a existat posibilitatea să se permită accesul unui număr limitat de oameni. Liverpool va juca în prima etapă contra celor de la Leeds United, pe Anfield Road. Partida va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, începând cu ora 19:30.

 

ADVERTISEMENT