Sport

Jurgen Klopp, atu-ul lui Liverpool în finala cu Real Madrid: „E cel mai mare antrenor din lume!” Exclusiv

Marcel Răducanu, fostul mare fotbalist al Borussiei Dortmund, consideră că Jurgen Klopp este principalul atu al „cormoranilor” în finala Champions League cu Real Madrid și Liverpool va reuși să se impună.
28.05.2022 | 00:21
Jurgen Klopp atuul lui Liverpool in finala cu Real Madrid E cel mai mare antrenor din lume Exclusiv
Jurgen Klopp se află la a treia finală UEFA Champions League pe banca lui Liverpool. Sursă foto: hepta
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Liverpool este marea finală a Ligii Campionilor, dar și mare confruntare dintre doi mari antrenori: Carlo Ancelotti și Jurgen Klopp. Marcel Răducanu îl cunoaște foarte bine pe antrenorul lui Liverpool și a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK lucruri inedite despre fostul antrenor al Borussiei Dortmund.

Marcel Răducanu consideră că Liverpool are șanse mari să câștige Champions League: „Klopp e un tip de antrenor care știe ce vrea”

Marcel Răducanu l-a cunoscut pe Jurgen Klopp și consideră că antrenorul neamț o poate face din nou campioană europeană pe Liverpool: „Liverpool a jucat extraordinar de bine în ultimele meciuri și în campionat au recuperat multe puncte și au câștigat Cupa Ligii și Cupa Angliei la penalty-uri. Sunt în formă bună și Klopp e un tip de antrenor care știe ce vrea, e foarte motivat și încearcă să câștige cât mai multe trofee”, a explicat în exclusivitate pentru FANATIK fostul mare fotbalist al Borussiei Dortmund.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu e de părere că Jurgen Klopp este antrenorul care a reușit să o transforme pe Liverpool într-o campioană care se bate pentru toate trofeele:  „A demonstrat-o la Dortmund și la Liverpool și pentru mine cred că e cel mai mare antrenor. Dacă ne gândim ce a făcut din Liverpool, care ani de zile se zbătea pe la mijlocul clasamentului, a luat campionatul, a luat Champions League. Ce să mai zicem? Totul a fost datorită lui. Și să nu uităm ce a reușit la Dortmund. 

A schimbat fața clubului și a jucătorilor, știe să vorbească cu ei, e maleabil, prietenos. A fost pentru mulți ca un tată și mă gândesc în primul rând la Mario Gotze, la 17 ani avea libertate totală de joc pe teren. E plăcut și un băiat adevărat. L-am cunoscut și e foarte simplu și glumeț. Are multe calități care să îl facă un antrenor mare”.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu: „Era o mare greșeală să plece!”

Marcel Răducanu consideră că unul dintre marile atuuri ale lui Jurgen Klopp este gestionarea extraordinară a relațiilor din vestiar: „E un antrenor care îi ajută pe jucători, îi înțelege și știe să lucreze cu staruri, ceea ce nu e deloc ușor. Nu e ușor să ai 6-7 staruri în echipă și să te înțelegi cu ei. Clar mai apar și probleme, dar știe să le rezolve repede și nu se duce la presă să vorbească împotriva jucătorilor. Iar asta face un antrenor adevărat. E foarte ușor să dai vina pe jucători”.

Jurgen Klopp și-a prelungit contractul cu Liverpool cu încă trei ani, iar soția sa a avut un merit decisiv în luarea acestei decizii: „Am înțeles că soția lui, care e o femeie deosebită și pe care am cunoscut-o, și-a dorit foarte mult să rămână la Liverpool. De ce să te duci în altă parte și să iei de la capăt? Undeva, unde viitorul e în ceață. Aici cunoaște foarte bine echipa, fanii îl respectă și îl apreciază. Era o mare greșeală să plece. Încă e foarte tânăr și are timp să trăiască altceva”.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu a avut ocazia să o cunoască și pe Ursula, soția lui Jurgen Klopp, cea care l-a îndemânat să continue pe banca lui Liverpool : „Soția nu se bagă deloc peste el, e o femeie de casă și îi place să aibă liniște. E foarte bine asta, pentru că poți să ai probleme cu familia. Se întâmplă asta în multe familii de antrenori sau jucători. Este o familie foarte compactă. Când e vacanță e vacanță. Vin în Germania pe insula Juist, și-au cumpărat o casă chiar lângă Marco Rose, fostul antrenor al Borussiei Dortmund. O să se retragă acolo la bătrânețe”.

De ce o vede Marcel Răducanu favorită pe Liverpool în finala Champions League cu Real Madrid: „Are jucători mai de calitate”

Marcel Răducanu nu ar fi surprins ca peste câțiva ani Jurgen Klopp să se întoarcă în Bundesliga la Dortmund sau alt club: „Multe echipe din Germania și l-ar dori pe Klopp. Cred că în ultimii 10-12 ani a fost cel mai bun antrenor al Borussiei și este iubit foarte mult de fani la Dortmund și la Mainz. Și cei de la Dortmund au avut fler să îl ia, pentru că era un antrenor foarte tânăr. Puțini se așteptau să aibă asemenea rezultate și era o chimie extraordinară între el, jucători și suporteri. A avut rezultate rapid, știe să își aleagă jucătorii și s-a făcut plăcut încă de la primele meciuri”.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu o vede mare favorită pe Liverpool și e de părere că Real Madrid nu merita calificarea în dubla cu Manchester City: „Eu m-aș bucura să ia trofeul Jurgen Klopp și cred că o câștige finala Champions League. Liverpool are jucători mai de calitate și sunt sigur că o să câștige. Real Madrid a avut și puțin noroc să ajungă în finală.

A făcut bine schimbările Guardiola la 1-0, dar dup-aia s-a văzut că Ancelotti a avut o mână bună și a câștigat meciul în zece minute! Mie, sincer, mi-a plăcut mai mult City decât Real Madrid și ce fotbal joacă Guardiola”, a declarat Marcel Răducanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 6 trofee a câștigat Jurgen Klopp cu Liverpool
  • 3 finale UEFA Champions League a jucat Liverpool în ultimii 5 ani cu Klopp antrenor
ADVERTISEMENT