Jurgen Klopp avertizează: "El poate deveni curând transferul cel mai scump din lume"

neymar, jurgen klopp, lionel messi

Antrenorul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp s-a hotărât să îşi spună părerea cu privire la ce se întâmplă în prezent în fotbal, cu transferul brazilianului Neymar la PSG pe o sumă record, de 222 de milioane de euro şi cere forurilor competente să găsească rapid soluţii pentru a limita cu adevărat astfel de operaţiuni, prin care jucătorii pot fi transferaţi chiar dacă nu există acordul cluburilor la care se află ei la acel moment.

Jurgen Klopp, avertisment despre transferurile pe sume uriase (2)

Şi pentru a fi mai convingător în discursul său, Jurgen Klopp crede că următorul nume uriaş care ar putea schimba echipa în următoarea lună, pe baza clauzei de eliberare, este nimeni altul decât Lionel Messi, legenda Barcelonei, club care deja s-a văzut pus în faţa faptului împlinit prin cazul Neymar. Pentru Jurgen Klopp nu ar fi nici o surpriză dacă un club cu potenţă financiară ar veni să plătească 300 de milioane de euro, cât este clauza lui Messi.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Jurgen Klopp oferă soluţii pentru a nu se repeta cazul Neymar

"E destul de simplu. Până acum, toată lumea credea că aşa ceva e practic imposibil. Există acea listă care conţine clauzele de reziliere a jucătorilor de la Barcelona, iar a lui Leo Messi este de 300 de milioane de euro. Într-o lună Messi ar putea fi vândut pe această sumă. Până acum părea o sumă fabuloasă şi pusă la întâmplare în contract tocmai pentru că era atât de mare. Cine ar plăti o asemenea sumă? Acum pur şi simplu s-a întâmplat" a declarat Jurgen Klopp.

Antrenorul german are şi soluţia prin care, pe viitor, s-ar putea stopa astfel de practici. Totul este ca organismele abilitate să se ocupe de aceste situaţii să nu stea nepăsătoare. "Cel mai simplu ar fi să se facă o regulă. <<Aici trebuie să ne oprim>> şi cluburile mari să stabilească această limită. Fie că e vorba de 150 de milioane de euro sau 550 de milioane de euro. După aceea nimeni nu s-ar mai putea plânge. Ţinând cont ce s-a întâmplat (nr. în cazul lui Neymar), trebuie discutat despre asta"

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933