Fotbal international

Jurgen Klopp, decizie radicală pentru rejucarea cu Shrewsbury din Cupa Angliei: ”Nu mă prezint la meci!” VIDEO

27.01.2020 | 14:49
Jurgen Klopp decizie radicala pentru rejucarea cu Shrewsbury din Cupa Angliei Nu ma prezint la meci VIDEO
Cei patru jucători la care va renunța Jurgen Klopp. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liverpool, campioana Europei și a lumii la nivelul echipelor de club, a fost implicată într-una dintre cele mai mari surprize ale sezonului din Cupa Angliei. ”Cormoranii” au remizat în deplasare cu micuța echipă din Liga a 3-a, Shrewsbury, scor 2-2. După această partidă, Jurgen Klopp a făcut un anunț surprinzător.

Jurgen Klopp va lua o decizie radicală pentru meciul cu Shrewsbury din Cupa Angliei: ”Nu mă prezint!”

Extrem de afectat de rezultatul cu Shrewsbury, antrenorul liderului din Premier League, Jurgen Klopp, a declarat că nici el, și nici jucătorii de bază ai lui Liverpool nu se vor prezenta la rejucarea cu echipa din Liga a 3-a.

ADVERTISEMENT

Klopp anunță că are de gând să respecte ”pauza de iarnă” și să ofere oamenilor primei echipe un răgaz în perioada următoare. În locul lui Salah, Mane & compania, pe Anfield vor apărea ”copiii” lui Liverpool, dă asigurări antrenorul german.

”Noi, cei de la prima echipă, inclusiv eu, nu vom fi acolo. Vor fi doar copiii. Știu că nu este foarte popular. Cei din conducerea Premier League ne-au cerut în aprilie 2019, printr-o scrisoare, să respectăm pauzele de iarnă. Și asta vom face. Trebuie să respectăm bunăstarea jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Au nevoie de odihnă – odihnă mentală și odihnă fizică. Cam asta este pauza de iarnă. A trebuit să luăm aceste decizii înainte, deoarece jucătorii au familii.”, a spus Klopp.

Când este pauza de iarnă în Premier League

Conform programului anunțat încă din 2019, în perioada 1-15 februarie, toate echipele din Premier League intră într-o scurtă vacanță.

ADVERTISEMENT

Din cauza remizei de duminică (2-2), Liverpool a fost programată să se prezintă pe 4 februarie la rejucarea cu Shrewsbury. Acest lucru l-a deranjat teribil pe Klopp.

”Jucători de bază precum Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Gigi Wijnaldum, Trent Alexander Arnold, Mo Salah, Sadio Mane nu au avut niciodată pauză. Se știa de acum câteva luni că va fi o pauză de iarnă. Ei nu vor avea o săptămână liberă – se antrenează singuri.

ADVERTISEMENT

Au programe de rulare și programe de fitness. Dar nu vor veni pe terenul nostru de antrenament Melwood și nu vor juca niciun meci de fotbal”, a mai spus Klopp.

Cine se va prezenta la meciul de Cupă

La fel ca în duelul cu Aston Villa din Cupa Ligii, atunci când prima echipă a lui LIverpool era prezentă la Campionatul Mondial al Cluburilor, pe teren contra celor de la Shrewsbury se vor prezenta elevii lui Neil Critchley de la echipa U23.

  • 0-5 a pierdut Liverpool cu Aston Villa în Cupa Ligii, faza sferturilor de finală

Pep Guardiola, Jose Mourinho și Brendan Rodgers sunt alte nume mari din Premier League care au cerut federație să nu programeze partide din Cupă în perioada de pauză.

ADVERTISEMENT