Fotbal international

Jurgen Klopp, declaraţie unică despre golul genial cu Barcelona: “Voiam să fac o schimbare! Nici eu şi nici secundul nu am înţeles ce s-a întâmplat”

25.09.2019 | 10:51
Jurgen Klopp declaratie unica despre golul genial cu Barcelona Voiam sa fac o schimbare Nici eu si nici secundul nu am inteles ce sa intamplat
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp este clar un personaj unic din toate punctele de vedere. Germanul a câştigat premiul FIFA The Best pentru cel mai bun antrenor al anului, o recunoaştere absolut meritată a succesului din Champions League în ediţia precedentă, dar şi a întregii activităţi depusă la Liverpool de la venire şi până în prezent.

Jurgen Klopp, despre golul lui Origi din semifinala cu Barcelona

Practic Liverpool de la acest moment este creaţia lui Jurgen Klopp, un Liverpool care încântă şi care trece exact ca un panzer german cu şenilele peste tot ce îi iese în cale. Iar Klopp a dat la coş aura nefastă de veşnic perdant de finale, visând, îndreptăţit, sezonul acesta să readucă titlul pe Anfield Road după nu mai puţin de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Klopp este ca o şampanie bine frapată şi atunci când începe să vorbească. Declaraţiile sale au substanţă, nu sunt formale şi de multe ori germanul şochează prin ceea ce dezvăluie. Acum i-a lăsat pe toţi mască recunoscând cu nonşalanţă faptul că nu a văzut la momentul respectiv acel gol înscris de Origi în semifinala cu Barcelona, după o iniţiativă genială a fundaşului Trent Alexander.

Jurgen Klopp despre golul lui Origi. Antrenorul german se pregătea să facă o schimbare

Se pregătea să efectueze o schimbare

“Din păcate, tocmai ceea ce mi se pare a fi cel mai incredibil moment din istoria Champions League eu nu l-am văzut atunci. Poate asta înseamnă o bună metaforă pentru viaţa unui antrenor, dar momentul de pură genialitate a lui Trent Alexander eu nu l-am văzut.

ADVERTISEMENT

Am văzut mingea ieşind în corner şi pe Trent Alexander şi pe Shaqiri la colţul terenului. Dar după aceea m-am întors cu spatele, pentru că ne pregăteam să facem o înlocuire, vorbeam cu secundul. Am auzit doar zgomotul uriaş al stadionului.

Nici secundul nu a înţeles ce s-a întâmplat

M-am întors cu faţa spre teren şi am văzut mingea în plasa porţii. M-am uitat la secundul Ben Woodburn şi el m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am răspuns că nu am nici o idee cum a ajuns acea minge în poarta lor.

ADVERTISEMENT
Jurgen Klopp despre golul lui Origi. Nici secundul nu ştia ce se întâmplase

Anfield devenise un vacarm de nedescris, abia îl mai puteam auzi pe secund. M-a întrebat dacă mai trebuie să facem înlocuirea. Nu am să îl uit niciodată cu momentul şi cu întrebarea asta. Îţi vine să crezi, 18 ani de antrenorat, milioane de ore urmărind acest joc şi am pierdut tocmai cel mai tare lucru petrecut vreodată pe un teren.

A revăzut faza de sute de mii de ori

De atunci am revăzut momentul golului lui Divock Origi din acea pasă genială a lui Trent Alexander de 500.000 de ori. Dar din momentul real, când s-a petrecut, nu am văzut decât mingea intrând în poartă!”

ADVERTISEMENT
Tags: