Sport

Jurgen Klopp, impresionat de Emma Răducanu: „E talentul secolului!”

Tehnicianul lui Liverpool a urmărit cu sufletul la gură finala feminină a turneului de la US Open și a rămas impresionat de evoluția Emmei Răducanu.
14.09.2021 | 20:35
Jurgen Klopp impresionat de Emma Raducanu E talentul secolului
ADVERTISEMENT

Chiar dacă au trecut deja trei zile de când a cucerit trofeul de la US Open printr-o victorie fără emoții, scor 6-4, 6-3, în fața canadiencei Leylah Fernandez, personalitățile din lumea sportului nu mai contenesc cu laudele la adresa Emmei Răducanu.

E talentul secolului!”, a spus tehnicianul lui Liverpool, Jurgen Klopp, vizibil impresionat de performanța britanicei de origine română, protagonistă a unuia dintre cele mai spectaculoase salturi în ierarhia mondială: de pe locul 150 până pe 23.

ADVERTISEMENT

În plus, aceasta a devenit cea mai tânără câștigătoare a unui turneu de Grand Slam, record deținut până la startul duelului de pe hardul american de rusoaica Maria Sharapova, care a triumfat la Wimbledon, în 2004.

Emma Răducanu l-a impresionat pe Jurgen Klopp

N-am mai urmărit de mult timp un meci de tenis complet și am fost impresionat de putere, viteză și tot jocul în general. Tenisul feminin este, evident, într-un moment strălucitor.

ADVERTISEMENT

Aceste două fete, de 18 și 19 ani, ceea ce au arătat în joc a fost impresionant. Atunci când au primit trofeele în timpul ceremoniei, ambele fete au avut un discurs minunat, chiar mai mult decât tenisul care a fost oricum senzațional.

Am fost absolut copleșit de modul în care s-au prezentat. În mod evident, Fernandez a fost dezamăgită, dar Emma a arătat un respect deosebit. Știau că se vor mai întâlni în viitor de foarte multe ori și vor fi în multe alte finale.

ADVERTISEMENT

Le doresc asta amândurora. A fost un spectacol extraordinar de sportivitate și sport de elită. Cât de umil poți fi, atât de tânăr în vârful lumii.

Când ai 18 ani și câștigi US Open, asta se poate întâmpla doar prin muncă grea. E talentul secolului, dar fără muncă nu este posibil să fii acolo și să faci asta.

ADVERTISEMENT

Acum este acolo și o vezi zâmbind în timpul jocului, este cel mai frumos lucru pe care mi-l pot imagina. Voi urmări tenisul feminin mult mai mult, cu siguranță, decât am făcut-o în ultimii ani”, a declarat Jurgen Klopp pentru skysports.com.

Victoria de la US Open o îmbogățește pe Emma Răducanu. Cum poate obține peste 100 de milioane de lire sterline

Dincolo de laudele figurilor marcante ale sportului mondial și punctele care o propulsează până pe locul 23 în clasamentul WTA, Emma Răducanu a dat lovitura și în plan financiar. Asta pentru că trofeul US Open vine „la pachet” cu un cec în valoare de 2,5 milioane de euro și un val uriaș de popularitate, care îi poate aduce în conturi alte sume exorbitante.

Poate câștiga cu ușurință 100 de milioane de lire sterline sau chiar mai mult. Are avantajul unui public extrem de numeros, din toate colțurile lumii.

În plus, este atât de tânără încât nu poate decât să devină și mai bună. Ofertele au început deja să curgă. A reușit cea mai importantă performanță sportivă a momentului. Cerul e limita”, a explicat un agent sportiv, citat de dailymail.uk.

ADVERTISEMENT