Fotbal international

Jurgen Klopp, mesaj emoţionant la 31 de ani de la tragedia de pe “Hillsborough”: “Sunteţi în gândurile şi rugăciunile noastre!” Video

15.04.2020 | 15:32
Jurgen Klopp mesaj emotionant la 31 de ani de la tragedia de pe Hillsborough Sunteti in gandurile si rugaciunile noastre Video
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a ţinut să transmită un emoţionant mesaj supravieţuitorilor şi familiilor victimelor tragediei petrecute pe 15 aprilie 1989 pe stadionul Hillsborough din Sheffield, la semifinala de Cupa Angliei, Liverpool – Nottingham Forest.

96 de persoane au murit pe Hillsborough Stadium pe 15 aprilie 1989

96 de persoane au murit atunci, inclusiv femei şi copii, în încercarea de a părăsi stadionul. S-a constat abia în anul 2016 că o mare parte din responsabilitate aparţine poliţiei, care a gestionat prost situaţia.

ADVERTISEMENT

În fiecare an, pe data de 15 aprilie, pe Anfield Road avea loc un serviciu special de comemorare a victimelor din acea tragedie, fiind prezenţi şi stafful tehnic şi o parte dintre jucători, în funcţie de cum cădea această dată.

Jurgen Klopp a vorbit de acasă

Anul acesta comemorarea nu a mai putut avea loc, conform tradiţiei, ca urmare a declanşării pandemiei de coronavirus. Totuşi, în afara stadionului au fost depuse tricouri, munţi de flori şi s-au aprins candele în memoria celor dispăruţi. Liverpool e un club care nu-şi uită eroii.

ADVERTISEMENT

Aflat acasă, în carantină, antrenorul cormoranilor, germanul Jurgen Klopp, a postat un videoclip cu mesajul său, unul deosebit de cald şi plin de compasiune.

Ar fi fost cu echipa pe stadion

“Astăzi este cea mai semnificativă zi pentru clubul nostru de fotbal în fiecare an. Planul era să fim astăzi împreună pe Anfield, dar acest lucru nu este posibil.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru de care vă  putem asigura este că suntem în fiecare din gândurile celorlalţi . Și credeţi-ne, sunteţi în gândurile noastre.

Şi căpitanul echipei a trimis un mesaj

„Aveți gândurile noastre, rugăciunile noastre și, mai ales, aveți dragostea noastră. Nu veţi merge singuri niciodată!”

ADVERTISEMENT

Şi căpitanul echipei, Jordan Henderson, a înregistrat un mesaj din partea jucătorilor. “Astăzi a fost o zi în care, ca şi club, trebuia să fim împreună la Anfield, pentru a onora viața a 96 de oameni care au mers la un meci de fotbal și nu au mai venit niciodată acasă. Faptul că nu suntem în măsură să facem acest lucru va face această aniversare deosebit de grea pentru familiile și supraviețuitorii de pe  Hillsborough.

Henderson regretă faptul că nu s-a putut ţine comemorarea

„Nu sunt unul care să ţină discursuri, dar în numele tuturor jucătorilor de la Liverpool, vreau doar să-i anunț pe toți cei afectați că sunteți în gândurile noastre astăzi.

„Ca întotdeauna, suntem împreună în spirit, chiar dacă nu putem fi împreună în persoană. Nu veţi merge singuri niciodată!”‘

ADVERTISEMENT
Tags: