Fotbal international

Jurgen Klopp o vede pe Juventus favorită clară la câștigarea Ligii Campionilor: „Cea mai puternică echipă din câte am văzut până acum, e o nebunie”

15.02.2020 | 15:30
Jurgen Klopp o vede pe Juventus favorita clara la castigarea Ligii Campionilor Cea mai puternica echipa din cate am vazut pana acum e o nebunie
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp nu crede că Liverpool ar trebui considerată favorită la câștigarea Champions League, cu toate că în Premier League „cormoranii” defilează. Mai mult, Klopp are o favorită surpriză la câștigarea trofeului: Juventus Torino.

Jurgen Klopp laudă Juventus Torino: „Cea mai puternică echipă din câte am văzut”

Liverpool are 22 de puncte avans în Premier League și va câștiga titlul, cel mai probabil, cu opt etape înainte de final. Astfel, antrenorului Jurgen Klopp nu îi mai rămâne decât să se concentreze pe Champions League.

ADVERTISEMENT

Totuși, neamțul surprinde într-un interviu acordat Marca. Klopp a mărturisit că nu își consideră echipa printre favoritele la trofeu și are un pariu surpriză pentru câștigătoarea UCL din acest an: Juventus Torino.

Au cea mai puternică echipă  pe care am văzut-o în viața mea. Pe lângă asta, jucătorii lor au o calitate deosebită”, a explicat Klopp.

ADVERTISEMENT

Juventus a fost favorita mea și înainte de începerea sezonului. Aparent nu înțeleg destul de bine fotbalul italian, pentru că nu îmi dau seama cum nu au cel puțin 10 puncte avans în Serie A”, a continuat antrenorul lui Liverpool.

Cristiano Ronaldo este, indiscutabil, vedeta lui Juventus. Portughezul nu mai are nevoie de nicio prezentare și bate toate recordurile în Serie A. Pe lângă CR7, Juventus mai are trei jucători cotați la peste 70 de milioane de euro: Paulo Dybala (85 de milioane de euro), Miralem Pjanic (70 de milioane de euro) și Matthijs de Ligt (75 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT

De asemenea, experiența portarului Gianluigi Buffon poate conta enorm în pariul lui Klopp. Drept dovadă, Juventus a primit doar 23 de goluri în 23 de etape în actualul sezon de Serie A.

Barcelona, PSG și Bayern, printre favoritele lui Klopp

Klopp a nominalizat și alte echipe pe care le vede capabile să ridice trofeul Ligii Campionilor deasupra capului în mai 2020: „Bayern Munchen e imensă, PSG când e în formă e incredibilă, Barcelona nu poate fi ignorată și Manchester City mereu își dorește să câștige UCL”.

ADVERTISEMENT

Cât despre ambițiile lui Liverpool, Klopp s-a rezumat să comenteze modest următorul meci din Europa, contra spaniolilor de la Atletico Madrid: „Meciul cu Atletico e singurul care contează momentan”, s-a rezumat să explice Klopp.

 

  • 762 de milioane de euro e valoarea lotului lui Juventus Torino
  • 1.19 miliarde de euro e valoarea lotului lui Liverpool
ADVERTISEMENT
Tags: