Fotbal international

Jurgen Klopp, omul cu şase finale pierdute din 2013 până acum: “Eu nu sunt ghinionist!” Vezi aici cotele Winner pentru finală

31.05.2019 | 21:42
Jurgen Klopp omul cu sase finale pierdute din 2013 pana acum Eu nu sunt ghinionist Vezi aici cotele Winner pentru finala

Jugren Klopp a venit bine dispus la conferinţa de presă premergătoare finalei Champions League, Liverpool-Tottenham. Antrenorul “cormoranilor” a vorbit despre palmaresul său incredibil din antrenorat, pierderea celor şase finale din şapte în care echipele sale au fost implicate până acum.

Jurgen Klopp a pierdut şase finale până acum: “Sunt antrenorul cu cele mai multe semifinale!”

“Eu cred că până acum nu am fost un ghinionist în cariera mea. Din 2012, cu excepţia ultimelor două sezoane, am jucat o finală în fiecare an! Sunt probabil deţinătorul recordului la categoria antrenor cu cele mai multe semifinale disputate! Dacă aş scrie o carte despre asta, nu cred că ar citi-o sau ar cumpăra-o cineva! Oricum, sunt împrejurări diferite la fiecare meci, alte echipe, alţi adversari. Dacă eu aş fi de vină pentru cele 6 finale pierdute atunci cred că toată lumea ar trebui să fie îngrijorată! Dar anul trecut am încasat un supergol de la Bale şi alte două bizare, pe care în mod normal, nu ar fi trebuit să le primim!”, a fost explicaţia lui Klopp.

Klopp a explicat că acum e mult mai încrezător în şansele echipei sale de a ridica trofeul suprem în fotbalul european, bătând monedă pe experienţa acumulată de fotbaliştii săi de la precedenta prezenţă în finala Champions League, în sezonul precedent, în faţa celor de la Real Madrid.

Jurgen Klopp nu se consideră un antrenor ghinionist
Jurgen Klopp nu se consideră un antrenor ghinionist

“A trecut un an, suntem mai maturi. De exemplu, Trent (n.r. Alexander Arnold, fundaşul dreapta al lui Liverpool) are acum 50 de meciuri mai mult în carieră. Băieţii au jucat bine contra lui Real Madrid. Chiar şi noi am fost surprinşi că am ajuns în finală! Acum suntem mai bine pregătiţi să jucăm cu trofeul pe masă”, au fost vorbele antrenorului german.

Klopp începuse perfect istoria sa cu finalele. 12 mai 2012, finala Cupei Germaniei: Borussia Dortmund 5-2 Bayern Munchen, Stadionul Olimpic, Berlin. Ce a urmat, însă:

Finalele pierdute de Klopp

25 mai 2013: finala Champions League: Borussia-Dortmund 1-2 Bayern Munchen, Stadionul Wembley, Londra

17 mai 2014: finala Cupei Germaniei: Borussia Dortmund 0-2 Bayern Munchen, Stadionul Olimpic, Berlin

30 mai 2015: finala Cupei Germaniei: Borussia Dortmund 1-3 Wolfsburg, Stadionul Olimpic, Berlin

28 februarie 2016: finala Cupei Ligii Angliei: Liverpool 1-1 Manchester City  (City a câştigat 3-1 la penalty-uri), stadionul Wembley, Londra

18 mai 2016: finala Europa League: Liverpool 1-3 Sevilla, Stadionul St.Jakob-Park, Basel

26 mai 2018: finala Champions League, Liverpool 1-3 Real Madrid, Stadionul Olimpic, Kiev

1,80 este cota pentru pauză sau final X la agenţia de pariuri Winner