Premier League

Jurgen Klopp aprinde derby-ul: “Nu am nicio speranță de la Manchester United”

24.04.2019 | 10:49
Jurgen Klopp aprinde derbyul Nu am nicio speranta de la Manchester United

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, aprinde derby-ul de Manchester. “Nu am nici o speranță de la Manchester United”. Miercuri, 24 aprilie, de la ora 22:00, în direct pe Eurosport 1, are loc derby-ul Manchester United – Manchester City, un meci restant din Premier League, care se poate dovedi a fi cheia câștigării titlului în acest sezon. Momentan, lider este Liverpool, cu două puncte peste City, dar cu o victorie în derby oamenii lui Guardiola preiau conducerea și doar o minune ar mai putea face până la final să mai piardă vreun punct.

Jurgen Klopp, pesimist înaintea derbyului Manchester United – Manchester City

Pesimismul tehnicianului german se bazează pe seria de rezultate negative înregistrate de echipa lui Ole Gunnar Solskjaer în ultimele jocuri, culminând cu umilința din weekend-ul trecut, de la Liverpool, unde Everton i-a exorcizat pe diavolii roșii cu un greu de imaginat 4-0. Jurgen Klopp pare chiar resemnat: “Nu pot să am speranțe la felul în care joacă United. Nu pot să trimit echipa mea pe teren în locul lor și deși aș vrea să îi ajut nu am cum. 

Sincer, la ora asta nu văd cum United i-ar putea opri pe City să câștige acest meci, chiar dacă se joacă pe Old Trafford. Sigur, trebuie să speri până în ultima clipă, dar eu sunt un tip realist și îmi dau seama că United nu are forță, că de știut că vrea, dar nu poate să bată o echipă cum e City”. Pentru a fi aproape sigur campioană al doilea an consecutiv City trebuie să învingă în derby. Orice alt rezultat deschide larg ușile lui Liverpool pentru un nou titlu după 28 de ani.

Jurgen Klopp nu crede că Manchester United al lui Solskjaer (foto) poate bate City
Jurgen Klopp nu crede că Manchester United al lui Solskjaer (foto) poate bate City

Pep Guardiola nu se vede deja învingător

Pep Guardiola este însă foarte evaziv înaintea meciului de pe Old Trafford: “Știu bine ce înseamnă în Manchester acest derby și că United va lupta până la epuizare pentru un rezultat bun. Nu ne așteaptă deloc un meci ușor, va fi un adevărat război, sunt convins de acest lucru și va trebui să înaintăm metru cu metru, să avem răbdare, să nu comitem greșeli.”

Pep Guardiola poate câștiga al doilea titlu consecutiv dacă bate pe United
Pep Guardiola poate câștiga al doilea titlu consecutiv dacă bate pe United

Jurgen Klopp vorbește despre faptul că este foarte convins că Manchester City va câștiga pe terenul lui United, dar să nu uităm că la un moment dat echipa lui a avut 7 puncte peste City și a risipit avansul în fața unor echipe modeste în câteva etape. Acum Liverpool se află, într-adevăr, la mâna lui United, dar și oamenii lui Solskjaer au motivație clară, lupta pentru locul 4.