ADVERTISEMENT
Fotbal international

Jurgen Klopp, record greu de egalat! Liverpool este la a 12-a pereche de fundași centrali în acest sezon

Autor: Gabriel Esanu | 31.01.2021 | 21:29
Jurgen Klopp, record greu de egalat! Liverpool este la a 12-a pereche de fundași centrali în acest sezon
Nathaniel Phillips, 23 de ani, cu siguranță nu se aștepta să joace atât de multe meciuri în acest sezon

Forțat de numeroasele accidentări, Jurgen Klopp a fost nevoit să improvizeze pe întreg parcursul acestui sezon. Cele mai multe probleme au fost la nivelul defensivei. Contra lui West Ham, germanul va folosi cea de-a 12-a pereche de fundași centrali în acest sezon. Și suntem în etapa 21.

ADVERTISEMENT

Jordan Henderson – Nathaniel Phillips este perechea de fundași centrali pe care Klopp a ales-o pentru meciul de la Londra, contra lui West Ham. Asta în condițiile în care Virgil van Dijk, Fabinho, Joel Matip și Joe Gomez sunt toți accidentați. A fost o victorie destul de lejeră pentru cormorani, scor 3-1.

Klopp a folosit 12 perechi de fundași centrali pe parcursul acestui sezon de Premier League. Fabinho – Matip, cele mai multe apariții

Henderson – Phillips este a 12-a variantă de fundași centrali pe care o alege Jurgen Klopp, iar acest lucru nu avea cum să nu afecteze. Liverpool a primit 24 de goluri în primele 21 de etape. În același punct al sezonului trecut, Liverpool avea doar 14 goluri încasate. Și a terminat sezonul cu 33.

 1. Fabinho – Joel Matip – 6 meciuri
 2. Joe Gomez – Virgil van Dijk – 3 meciuri
 3. Fabinho – Jordan Henderson – 2 meciuri
 4. Fabinho – Nathaniel Phillips – 2 meciuri
 5. Fabinho – Joe Gomez – 1 meci
 6. Fabinho – Virgil van Dijk – 1 meci
 7. Fabinho – Rhys Williams – 1 meci
 8. Joe Gomez – Joel Matip – 1 meci
 9. Joe Gomez – Nathaniel Phillips – 1 meci
 10. Jordan Henderson – Joel Matip – 1 meci
 11. Joel Matip – Virgil van Dijk – 1 meci
 12. Jordan Henderson – Nathaniel Phillips – 1 meci
ADVERTISEMENT
Variantele de fundași centrali folosite de Klopp în acest seson la Liverpool

Virgil van Dijk, cel mai bun fundaș din lume, a suferit o accidentare cumplită în partida cu Everton, din etapa a 5-a, scor 2-2, pe 17 octombrie. După o intrare brutală a lui Pickford, care a scăpat fără cartonaș galben. Arbitrul a motivat că jocul era oprit pentru ofsaid, dar explicația l-a înfuriat și mai rău pe Jurgen Klopp. Ruptură a ligamentului încrucișat anterior a fost verdictul medicilor. Liverpool speră să îl recupereze pe olandez pe finalul acestui sezon.

Klopp s-a plâns de ritmul infernal în care se joacă în Anglia: “Sezon cu 4 săptămâni mai scurt, dar cu același număr de meciuri”

Joe Gomez, un jucător pe care Jurgen Klopp îl reprofilase cu succes ca fundaș central, a suferit și el o accidentare gravă. A fost operat la genunchi, în noiembrie, și nu va mai juca până la finalul acestui sezon.

 • Joe Gomez – operat la genuchi – nu va mai juca în acest sezon
 • Virgil van Dijk – ruptura a ligemaneutului încrucișat anterior – așteptat să revină la începutul lunii mai.
 • Joel Matip – accidentare la gleznă – nu s-a fixat o dată a revenirii. Cel mai probabil va mai lipsi 2-3 săptămâni
 • Fabinho – probleme musculare – ar putea fi recuperat pentru etapa următoare, cu Brighton
ADVERTISEMENT

Problemele lui Jurgen Klopp nu sunt doar la nivelul defensivei. Alți doi jucători destul de importanți sunt indisponibili. Diogo Jota, cel care a făcut multe meciuri excelente după transferul de la Wolves, a suferit o accidentare la genunchi în decembrie. A ratat deja 13 partide, nu i s-a fixat încă o dată a revenirii.

De asemenea, Naby Keita are probleme la gleznă și a ratat și el ultimele nouă partide ale “cormoranilor”. Nici în cazul lui nu a fost fixată o dată a revenirii.

ADVERTISEMENT

“Îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar nu îmi pasă câtuși de puțin de titlu în acest moment. Nu va mai face nimeni 100 de puncte în acest sezon. Este un sezon cu patru săptămâni mai scurt, dar cu același număr de meciuri. De aici și problemele pe care le au jucătorii. Nu cred că va ajunge nici la 87 de puncte campioana de anul ăsta”, spunea Jurgen Klopp în luna noiembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
Ţara Galilor
Ţara Galilor
A apărut revista SuperEuro
 • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
 • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!