Fotbal international

Jurgen Klopp s-a decis ce va face după încheierea contractului cu Liverpool. La fel au procedat Luis Enrique şi Pep Guardiola

27.08.2019 | 08:49
Jurgen Klopp sa decis ce va face dupa incheierea contractului cu Liverpool La fel au procedat Luis Enrique si Pep Guardiola

Antrenorul german Jurgen Klopp s-a decis ce va face după ce îşi va încheia actualul contract cu Liverpool, care expiră în vara anului 2022. Klopp este nu iubit, ci pur şi simplu venerat de suporteri pe Anfield Road şi conducerea clubului a încercat în repetate rânduri să îl determine pe german să se aşeze de pe acum la masa negocierilor, pentru încheierea unui alt contract, valabil până în 2026, cu un salariu impresionant, dar acesta nu a dat nici o dată curs invitaţiei.

Jurgen Klopp s-a decis ce va face după încheierea contractului cu Liverpool

Jurgen Klopp este recunoscut, totodată, ca un personaj special, extrem de charismatic, inventiv, creând în vestiarul cormoranilor permanent o atmosferă plăcută. Şi jucătorii îl apreciază foarte mult atât ca antrenor, pentru că mereu vine cu ceva nou şi interesantla şedinţele de pregătire dar şi ca om. O relaţie excelentă între vestiar şi antrenor este întotdeauna benefică echipei şi germanul ştie perfect asta şi caută să facă tot posibilul pentru a o menţine aşa.

Cu toate acestea, deşi Liverpool este muntele urcat aproape până în vârf în cariera sa, probabil că vârful va fi atins când va reuşi să readucă titlul pe Anfield Road, Jurgen Klopp este conştient că un antrenor nu poate sta chiar o veşnicie, mai ales în tumultul fotbalului actual şi decizia pe care a luat-o, cel puţin pe perioada a 12 luni, începând din vara lui 2022 este copiată din tactica altor colegi valoroşi, gen Luis Enrique sau Pep Guardiola.

Jurgen Klopp este idol la Liverpool

Are nevoie de pauză pentru a se decide dacă mai continuă sau nu

Jurgen Klopp va sta măcar un an în afara băncii tehnice, luându-şi, cum se spune, un an sabatic. Publicaţia germană Kicker Magazine este cea care a abordat această temă şi Klopp a răspuns că deja mai sunt trei ani de contract până în 2022 şi nimeni nu poate spune ce va mai fi până atunci. Însă ideea de a sta, cel puţin un an, este una foarte bună, pentru că ar avea suficient timp de reflecţie dacă să mai continue sau nu.

“Eu am o problemă pe care mi-o recunosc. Nu mă mulţumesc nici odată cu puţin. Ori tot, ori nimic. Şi dacă după acel an voi simţi din nou acea energie în mine care să mă facă să am încredere că pot pleca la un nou drum o voi face. Dacă nu, nu voi da curs niciunei oferte, niciunui proiect. Ca să reuşesc, trebuie să fiu plin de energie şi să fiu convins că pot merge să câştig”.

Tags: