Sport

Jurgen Klopp, specialist în semifinalele cupelor europene cu Liverpool! Villarreal, adversara din Liga Campionilor, a fost prima victimă. Video

Jurgen Klopp este în faţa unei noi semifinale europene cu Liverpool, iar antrenorul "cormoranilor" a devenit un specialist al acestei faze. Acum vine dubla cu Villarreal, o mai veche cunoştinţă a neamţului.
27.04.2022 | 17:25
Jurgen Klopp specialist in semifinalele cupelor europene cu Liverpool Villarreal adversara din Liga Campionilor a fost prima victima Video
Jurgen Klopp a ieşit victorios în cele trei semifinale europene jucate cu Liverpool
ADVERTISEMENT

Liverpool s-a transformat după venirea lui Jurgen Klopp pe “Anfield”, în octombrie 2015, iar antrenorul german a devenit un specialist în semifinalele cupelor europene. În cei şase ani şi jumătate, “cormoranii” au jucat de trei ori în această fază a competiţiilor continentale şi urmează al patrulea duel de acest gen.

Prima semifinală europeană a lui Jurgen Klopp cu Liverpool, un duel cu Villarreal

Primul sezon al lui Jurgen Klopp la Liverpool va rămâne marcat de calificarea în finala Europa League, iar adversarul din semifinalele de acum şase ani, Villarreal, vine miercuri pe “Anfield” pentru un duel în careul cu aşi, dar în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Turul de pe “El Madrigal”, de pe 28 aprilie 2016, nu e unul de care fanii lui Liverpool să-şi aducă aminte cu drag. Villarreal se impunea pe teren propriu, scor 1-0, după un gol marcat de Adrian în minutul 90+2, pe un contraatac fulger.

Returul a început cu două mari ocazii pentru Villarreal, în primele cinci minute, însă Liverpool a dat lovitura. În minutul 7, Bruno Soriano şi-a marcat în proprie poartă, iar “cormoranii” au început să pună persiune pe iberici. În a doua repriză, Daniel Sturridge şi Adam Lallana au marcat golurile calificării, astfel că Jurgen Klopp bifa primul succes, cu Liverpool, în semifinalele unei cupe europene.

ADVERTISEMENT

Succesul nu a mai fost repetat şi în finala Europa League, unde Sevilla s-a impus, scor 3-1, după ce a fost condusă de Liverpool la pauză. Pe banca tehnică a ibericilor se afla Unai Emery, actualul antrenor al lui Villarreal.

Semifinală cu 13 goluri în sezonul 2017-2018 al Ligii Campionilor

A doua semifinală europeană a venit în sezonul 2017-2018, în Liga Campionilor, când Liverpool s-a duelat cu AS Roma. În tur, pe “Anfield”, echipa lui Jurgen Klopp s-a distrat, scor 5-2, italienii reuşind să marcheze cele două goluri abia în ultimele zece minute.

ADVERTISEMENT

La retur, Liverpool şi-a uşurat misiunea încă din startul meciului, însă a pierdut meciul, scor 2-4, dar calificarea nu a fost nicio secundă în pericol, după ce Radja Nainggolan a marcat al patrulea gol al lui AS Roma în al patrulea minut al prelungirilor.

În finala cu Real Madrid, Liverpool a avut de pătimit, după ce Mohamed Salah a fost accidentat de Sergio Ramos, iar Loris Karius a comis o gafă uluitoare la golul lui Karim Benzema, primul al meciului. “Galacticii” s-au impus cu 3-1, iar Jurgen Klopp pierdea a doua finală europeană pe banca englezilor.

ADVERTISEMENT

Remontada de poveste în semifinala cu Barcelona

Liverpool a revenit în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2018-2019, cu un adversar pe măsură. Barcelona a câştigat manşa tur, pe “Camp Nou”, scor 3-0, şi catalanii se gândeau deja la finala care urma să se joace pe “Wanda Metropolitano”.

Cu şanse mici la calificare, Liverpool a reuşit să dea marea lovitură şi să facă remontada. Catalanii se impuneau cu 4-0, prin dublele lui Divock Origi şi Georginio Wijnaldum, iar Jurgen Klopp îşi mai trecea în cont o calificare într-o finală a Ligii Campionilor.

Faţă de finala din 2018, Liverpool a jucat mult mai bine şi a învins-o pe Tottenham Hotspur, scor 2-0, iar Jurgen Klopp aducea din nou trofeul pe “Anfield”, după o pauză de 13 ani.

Miercuri, de la ora 22:00, Liverpool va primi vizita lui Villarreal în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, iar echipa lui Jurgen Klopp porneşte cu prima şansă la calificarea în finală, însă ibericii au reuşit deja două mari surprize în actualul sezon, după ce le-au eliminat pe Juventus şi pe Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT
Tags: