Sport

Jurgen Klopp, victorie la meciul 400 pe banca lui Liverpool. „E sarcina mea să fiu aici și când trebuie să trecem printr-o perioadă grea”

Liverpool s-a revanșat în fața lui Napoli, după acel 1-4 din tur, și i-a făcut un cadou lui Liverpool la meciul 400 la timona ”cormoranilor” și cel cu numărul 100 în UCL.
02.11.2022 | 00:25
Jurgen Klopp victorie la meciul 400 pe banca lui Liverpool E sarcina mea sa fiu aici si cand trebuie sa trecem printro perioada grea
Klopp a celebrat cu o revanșă contra lui Napoli meciul 400 pe banca lui Liverpool și cel cu numărul 100 în Liga Campionilor.
ADVERTISEMENT

După 1-4 la Napoli, doar o minune de genul celei reușite cu FC Barcelona, cu ani în urmă, o putea duce pe Liverpool pe prima poziție în grupă. ”Cormoranii” și-au dorit însă, măcar, o victorie revanșă. Pentru fani, după un start de stagiune deloc reușit. Dar și pentru Jurgen Klopp. Pentru care meciul era unul special.

Meciul 400 pe banca lui Liverpool și cel cu numărul 100 în Liga Campionilor pentru Jurgen Klopp

Fără îndoială, Jurgen Klopp și-a asigurat deja un loc nu doar în inima suporterilor lui Liverpool, ci și în istoria clubului. Și vorbim despre o grupare cu nume de legendă pentru fotbalul britanic.

ADVERTISEMENT

Și continuă să bifeze borne importante. La meciul cu Napoli a devenit doar al patrulea tehnician din istoria ”cormoranilor” care și-a condus echipa în 400 de jocuri. Performanță reușită până acum doar de Bob Paisley – 535, Tom Watson – 742 și Bill Shankly -783.

Pe care însă i-a depășit în ceea ce privește numărul victoriilor până la această bornă: 243. În plus, pentru Klopp era meciul 100 în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Un Klopp care, în pofida unui debut de stagiune sub așteptări pentru Liverpool, strânge din dinți. Și caută soluții pentru a redresa echipa.

”Treaba mea nu este să fiu aici doar când soarele strălucește și câștigăm trofee. E sarcina mea să fiu aici și când trebuie să trecem printr-o perioadă cu adevărat grea.

ADVERTISEMENT

Și o voi face cu toată forța pe care o am și, dacă este posibil, chiar mai mult”, spunea Klopp.

O declarație îndemn. Venită în completarea celei de după eșecul de la Napoli. Când spunea că echipa sa trebuie să se reinventeze. Și pe care jucătorii săi au adoptat-o. Căutând să-l vadă zâmbind. Iar golurile din final, reușite de Salah și Nunez, au făcut tocmai acest lucru.

ADVERTISEMENT

Record și pentru Alexander-Arnold

Meciul cu Napoli a reprezentat un eveniment și pentru unul dintre jucătorii exponențiali ai lui Liverpool. Și nu numai, pentru că vorbim despre o piesă de bază și la naționala Angliei.

Este vorba despre Trent Alexander-Arnold, cel care a jucat meciul cu numărul 50 în UEFA Champions League. Și, mai mult decât atât, o face la numai 24 de ani și 25 de zile.

O vârstă care-l transformă în cel mai tânăr jucător din istoria ”cormoranilor” care izbutește să bifeze cifra de 50 de jocuri în cea mai importantă competiție europeană inter-cluburi.

A jucat 88 de minute și s-a ales și cu un cartonaș galben. Însă, cu siguranță, s-a bucurat și el, din plin, pentru revanșa în fața lui Napoli.

ADVERTISEMENT