News

Octavian Jurma și Răzvan Cherecheș, despre măsurile de restricție de sărbători. Ce decizii vor lua politicienii

Medicul Octavian Jurma a discutat alături de Răzvan Cherecheș, la Digi24, despre măsurile de restricție de sărbători, anticipând ce decizii vor lua politicienii.
18.11.2021 | 22:17
Octavian Jurma si Razvan Chereches despre masurile de restrictie de sarbatori Ce decizii vor lua politicienii
ADVERTISEMENT

Jurma a criticat în urmă cu două săptămâni măsurile anunțate de către autorități pentru redeschiderea școlilor, considerându-le total inutile.

Epidemiologul a anticipat în urmă cu câteva zile care va fi incidența în anumite județe din România în perioada sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Octavian Jurma anticipează ce măsuri de restricție vor lua politicienii de sărbători

“Această relaxare, redeschiderea școlilor, va fi o garanție că vom avea și mai multe măsuri de relaxare, deja s-au anunțat acele târguri de Crăciun.

Nu știm exact câți oameni s-au infectat în România și câți au decedat, în fiecare zi ni se raportează 10% din decesele din octombrie. Cred că au fost cel puțin cu 50% mai multe decese în luna octombrie decât cele raportate.

ADVERTISEMENT

Este exclus să se ia orice măsură suplimentară de sărbători, a scăzut enorm numărul de teste, incidența reală este aproape dublă, este undeva la 7 la mie.

La 3 la mie în Germania, la 1 la mie în Franța începe să se limiteze circulația. Singura țară care se comportă similar cu România este Marea Britanie, ei lasă pandemia să circule liberă încă din luna iulie, dar nu au secțiile de terapie intensivă, pentru că au populația vaccinată.

ADVERTISEMENT

Nu se va face nicio testare în școală, ceea ce demonstrează că politicienii noștri vor face 10 pași în spate decât să ia o măsură care este nepopulară”, a declarat Octavian Jurma la Digi24.

Răzvan Cherecheș: “Vom vedea o creștere a numărului de cazuri”

“Din nefericire într-o săptămână-două vom vedea o creștere a numărului de cazuri care este legată de redeschiderea recentă a școlilor.

ADVERTISEMENT

Redeschiderea școlilor fără măsuri de siguranță accelerează creșterea numărului de cazuri care se va întinde până de sărbători, pentru că lipsa testării, lipsa ventilației suficiente, lipsa purtării măștii înseamnă fără măsuri de siguranță.

Acum avem o continuare a valului 4 sau un val 5, clasificarea asta e mai puțin importantă, dar se va tot întinde până în primăvară.

Tulpina Delta este semnificativ mai infecțioasă decât tulpinile pe care le-am avut iarna trecută. Chiar dacă ai 90% din populația vaccinată, din ei, 10-15% pot să facă infecția și să transmită mai departe

Între aceștia avem persoanele în vârstă care au comordibidăți și care, în ciuda faptului că sunt vaccinați, dacă vor dezvolta simptome ușoare vor ajunge, inevitabil, pe terapie intensivă”, a declarat Răzvan Cherecheș la Digi24.

 

ADVERTISEMENT