News

Jurnalist de investigaţie, UCIS în Brazilia! Ce anchetă pregătea

Un jurnalist de investigaţie din Brazilia a fost găsit decapitat într-o zonă rurală din Padre Paraiso, statul Minas Gerais (sud-est), unde realiza o anchetă cu privire la traficul de droguri şi...
20.05.2015 | 10:27
Jurnalist de investigatie UCIS in Brazilia Ce ancheta pregatea

Un jurnalist de investigaţie din Brazilia a fost găsit decapitat într-o zonă rurală din Padre Paraiso, statul Minas Gerais (sud-est), unde realiza o anchetă cu privire la traficul de droguri şi prostituţia infantilă, relatează AFP, citând sindicatul jurnaliştilor brazilieni.

“Sindicatul cere o anchetă riguroasă. Jurnalistul independent Evany José Metzker a fost avertizat că se expune pericolului investigând traficul de droguri şi prostituţia infantilă în această regiune violentă”, a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului jurnaliştilor din Minas Gerais.

Metzker (67 de ani), care efectua o anchetă de trei luni în această regiune din Vallée de Jequitinhonha pentru o serie de reportaje, a dispărut cu cinci zile în urmă.

Trupul său a fost descoperit luni de poliţie într-o stare avansată de descompunere. El a fost decapitat, având urme de violenţe şi mâinile legate, potrivit poliţiei locale citate de cotidianul Extra.

O analiză iniţială a Institutului de Medicină Legală din localitatea Teŕłfilo Otoni nu a putut stabili cu exactitate cauzele decesului reporterului specializat în articole politice şi activitatea poliţiei. Corpul său neînsufleţit a fost transferat în capitala statului Belo Horizonte pentru o expertiză mai specializată.

După această nouă expertiză, corpul său va fi redat familiei acestuia care trăieşte în Medina, localitate situată, de asemenea, în Valea Jequitinhonha, una dintre cele mai sărace zone din Brazilia.

Potrivit familiei, un informator anonim a condus poliţia până la zona împădurită unde se afla trupul decapitat al jurnalistului.

Sindicatul jurnaliştilor brazilieni denunţă, într-un comunicat, ‘un atentat împotriva libertăţii şi a dreptului la informare’.

Poliţia nu exclude teza unei ‘crime pasionale’, potrivit comisarului Fabricia Nunes Noronha, însărcinat cu dosarul acestui asasinat.

sursa: agerpres.ro