News

Jurnalist din Mexic, împușcat mortal, joi. Ricardo Lopez, al 3-lea om de presă ucis în 2021 în această țară

Jurnalistul Ricardo Lopez a fost împușcat mortal, joi, în Mexic. Acesta este al 3-lea om de presă ucis în 2021 în această țară.
23.07.2021 | 08:38
Jurnalist din Mexic, împușcat mortal, joi. Ricardo Lopez, al 3-lea om de presă ucis în 2021 în această țară
Jurnalist din Mexic, împușcat mortal, joi. Ricardo Lopez, al 3-lea om de presă ucis în 2021 în această țară. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mexic își păstrează renumele de cel mai periculos stat pentru oamenii care muncesc în presă. Încă un jurnalist a fost ucis în această țară.

Jurnalistul Ricardo Lopez a fost împușcat mortal în după-amiaza zilei de joi, 22 iulie, într-o parcare a unui centru comercial din Guaymas.

ADVERTISEMENT

Proprietarul portalului InfoGuaymas fusese deja amenințat cu moartea și a trebuit să fugă din zonă în urmă cu patru luni.

Jurnalist din Mexic, asasinat. Ricardo Lopez, al 3-lea ziarist ucis în 2021 în această țară

Jurnalistul Ricardo Lopez a fost asasinat joi în nordul Mexicului, în jurul orei 17.00, au declarat autoritățile locale, scrie El Financiero.

ADVERTISEMENT

”Cu câteva clipe în urmă, jurnalistul Ricardo Lopez de la InfoGuaymas a fost ucis în Guaymas (Sonora). Codul roșu a fost activat și ancheta a început”, a declarat Procuratura de Stat Sonora, într-o postare pe Twitter.

În vârstă de 47 de ani, Lopez a condus grupul online de media InfoGuaymas. În martie 2020, acesta el a dezvăluit la o conferință de presă că a primit amenințări din cauza anchetelor sale.

”Presa din portul Guaymas funcționează sub amenințare. O plângere a fost depusă la Procurorul General al Republicii”, a spus el anul trecut.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei mexicane, înainte de a conduce portalul InfoGuaymas, Ricardo Lopez a lucrat la canalul Televisa din Sonora şi la alte ziare locale.

Autoritățile din poliție aflate în subordine guvernamentală desfășoară operațiuni în Guaymas în căutarea presupușilor autori ai atacului împotriva jurnalistului, în conformitate cu codul roșu emis.

Până în prezent, această administrație federală Sonora ocupă primul loc în ceea ce privește numărul jurnaliștilor care au fost asasinați, cu un total de 7, până în prezent.

ADVERTISEMENT

Trei jurnaliști uciși în Mexic în 2021

Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase țări pentru jurnaliști. Opt oameni de presă au fost uciși numai în 2020. Peste 90% dintre aceste infracțiuni rămân nepedepsite, potrivit organizațiilor de apărare din această țară.

Și 2021 a fost un an negru pentru această breaslă în Mexic. Asasinarea lui Ricardo Lopez vine la mai puțin de 6 săptămâni după uciderea unui alt jurnalist, Gustavo Sanchez, care a fost împușcat la mijlocul lunii iunie în statul Oaxaca (sud).

Anterior, în luna mai, jurnalistul Benjamin Morales a fost asasinat tot în statul Sonora.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri