Jurnalist mexican, ucis cu sânge rece. De ce nu a reuşit să obţină protecţia poliţiei

Daniel Scripcaru   
în HotNews
25/08/2019, 08:30
Jurnalist mexican, ucis cu sânge rece. De ce nu a reuşit să obţină protecţia poliţiei GALERIE FOTO
Jurnalist mexican ucis

Încă un jurnalist mexican a fost ucis cu sânge rece! Cadavrul său a fost descoperit sâbătă în localitatea Tejupilco, în centrul Mexicului, potrivit autorităților locale. Nevith Condes Jaramillo avea 42 de ani și era directorul portalului de ştiri Observatorio del Sur din Tejupilco, în Mexic.

Jurnalist mexican ucis cu mai multe lovituri de cuțit

Site-ul său aborda știri de actualitate din comunitatea în care trăia, dar avea intervenții și la un post de radio local. Trupul jurnalistului ″a fost găsit sâmbătă dimineaţă″⁣ şi ″⁣prezenta răni prin tăiere″⁣, a anunţat într-un comunicat parchetul statului Mexic care a deschis o anchetă.

Trupul său neînsuflețit a fost găsit într-o zonă muntoasă din sudul statului. Tejupilco este o municipalitate cu un grad mare de violenţă în care se regăsesc foarte multe grupuri infracționale extrem de violente. Jurnalistul a abordat de multe ori problema infracționalității din orașul său.

Jurnalist mexican ucis
Jurnalist mexican ucis

10 jurnaliști mexicani morți de la începutul anului

Biroul din Mexic al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere (RSF) a declarat pentru AFP că, potrivit apropiaţilor jurnalistului găsit mort, acesta primise ameninţări în noiembrie 2018 şi în iunie, anul acesta.

Din acest motiv, jurnalistul a solicitat măsuri de protecţie⁣ de la o agenţie guvernamentală mexicană care trebuie să asigure siguranţa profesioniştilor în informaţii. Cu toate acestea, Nevith Condes Jaramillo a refuzat în cele din urmă măsurile de securitate propuse din cauza procesului birocratic foarte anevoios.

Jurnalismul este una dintre cele mai periculoase meserii din Mexic. Aproximativ 100 de jurnalişti au fost ucişi din anul 2000, iar criminalii au rămas nepedepsiți, în general. Înainte de anunţarea morţii jurnalistului, Reporteri Fără Frontiere înregistra nouă omucideri în rândul jurnaliştilor în Mexic, încă de la începutul anului 2019.

Închide ×