Jurnalista care a lovit imigranţi, anchetată PENAL în Ungaria. Pe Facebook a fost creat un “ZID AL RUŞINII”

Justitia ungara a anuntat joi ca a fost deschisa o ancheta penala impotriva jurnalistei care apare intr-o inregistrare video lovind cu piciorul imigranti care traversau frontiera Ungariei, relateaza...
10.09.2015 | 20:49
Jurnalista care a lovit imigranti anchetata PENAL in Ungaria Pe Facebook a fost creat un ZID AL RUSINII
ADVERTISEMENT

Justitia ungara a anuntat joi ca a fost deschisa o ancheta penala impotriva jurnalistei care apare intr-o inregistrare video lovind cu piciorul imigranti care traversau frontiera Ungariei, relateaza France Presse.

Imaginile cu aceasta operatoare de televiziune ungara, Petra Laszlo, lovind cu piciorul imigranti si incercand sa le puna piedica altora, au starnit reactii puternice in Ungaria si in strainatate, in contextul in care Budapesta a fost deja criticata pentru atitudinea sa fata de imigranti, relateaza Agerpres.

ADVERTISEMENT

Doua mici partide de opozitie au depus o plangere penala impotriva jurnalistei, la scurt timp dupa ce inregistrarea video a inceput marti sa circule pe retelele de socializare.

“In cadrul anchetei, autoritatile vor examina daca au fost comise delicte mai grave”, a indicat Sandor Toro, procuror sef adjunct al judetului Csongrad.
Un “zid al rusinii” pe Facebook, care include fotografii, imagini video si comentarii cu privire la incident, a primit sustinerea a mii de internauti.

ADVERTISEMENT

Imaginile, aparute marti seara pe retelele de socializare, o arata pe aceasta tanara, cu camera pe umar, punand piedica unui barbat ce fugea cu un copil in brate si lovind cu piciorul, intr-un incident separat, o fetita. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei drepte.

Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, a anuntat de marti seara ca Petra Laszlo a fost data afara “pentru comportament inacceptabil”. Deocamdata, Petra Laszlo nu a reactionat public. Incidentul a avut loc la Roszke, langa frontiera cu Serbia, in sudul Ungariei, unde sute de imigranti au fortat un cordon al politiei.

ADVERTISEMENT

Ungaria se afla de cateva saptamani in prima linie in criza imigrantilor, ca punct de intrare in UE pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autoritatile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sarma ghimpata de-a lungul frontierei cu Serbia si pentru modul in care au gestionat sosirea imigrantilor pe teritoriul Ungariei.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Tags: