News

Jurnalista din Rusia care a protestat la TV față de războiul din Ucraina, reținută. Pentru ce a fost arestată Marina Ovsyannikova

Jurnalista Marina Ovsyannikova, devenită celebră după ce a protestat la TV împotriva războiului din Ucraina, a fost reținută de autorități. Femeia este constant hărțuită de polițiști.
18.07.2022 | 07:30
Jurnalista din Rusia care a protestat la TV fata de razboiul din Ucraina retinuta Pentru ce a fost arestata Marina Ovsyannikova
Jurnalistă din Rusia, reținută de polițiști. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Jurnalista a devenit celebră în toată lumea după ce în luna martie a protestat, în direct, împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin. Femeia a fost găsită vinovată pentru acel gest și amendată de autorități, însă a plecat în Germania unde a primit o ofertă de muncă.

O cunoscută jurnalistă din Rusia, reținută de polițiști

Între timp, Marina s-a întors în Rusia pentru a divorța de soț și pentru a dobândi custodia copilului, însă aici este hărțuită de autorități.

ADVERTISEMENT

Potrivit DW, Ovsyannikova a fost reținută de polițiști, conform unor postări de pe rețelele de socializare.

”Marina a fost reţinută. Informaţiile despre locaţia ei sunt necunoscute”, a fost anunțul scurt postat pe pagina sa de Facebook. După lungi insistențe ale avocatului, jurnalista a fost eliberată, iar motivul arestării sale împărtășit cu urmăritorii de pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

”M-am plimbat cu câinii, tocmai am ieşit pe poartă, când oameni legii m-au abordat. Acum stau în Ministerul Afacerilor Interne Krasnoselsky”, postase femeia.

După trei ore a anunțat că a fost eliberată, cu ajutorul avocatului, însă femeia acuză că este constant hărțuită de autorități, care nu se pot împăca cu gândul că aceasta este un critic vehement al lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

”Sunt acasă. Totul este în regulă. Mulţumesc vecinului că a fost în zonă şi mi-a adus ce am avut nevoie la secţie, mi-a contactat avocatul şi prietenii. De acum ştiu când ies în oraş să iau cu mine întotdeauna geanta şi paşaportul”, a completat Marina.

Ovsyannikova susține că polițiștii au reținut-o pentru că nu avea asupra ei pașaportul, însă motivul real al fi altul. Conform presei independente din Rusia, femeia este vânată pentru postările de pe Facebook. Ultima, un atac agresiv la adresa lui Vladimir Putin din 15 iulie, când acesta era numit criminal. Totodată, soldații ruși au fost numiți fasciști de jurnalistă.

ADVERTISEMENT

”Câţi copii mai trebuie să moară înainte să te opreşti?”, i-a transmis Ovsyannikova lui Putin.

ADVERTISEMENT