Life

Jurnaliștii britanici de la The Times, impresionați de atracțiile turistice din București. Micii de la Obor, printre preparatele culinare recomandate

Atracțiile turistice din București i-au impresionat pe jurnaliștii britanici de la The Times. Aceștia recomandă mai ales micii de la Obor.
15.11.2022 | 00:24
Jurnalistii britanici de la The Times impresionati de atractiile turistice din Bucuresti Micii de la Obor printre preparatele culinare recomandate
Jurnaliștii de la The Times, încântați de vizita în București. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Restaurantele și atracțiile turistice din București au fost o surpriză plăcută pentru jurnaliștii de la The Times, care le recomandă capitala României turiștilor străini. Micii de la Obor se numără printre cele mai apreciate feluri de mâncare.

Jurnaliștii britanici de la The Times, părere bună despre București. Au fost încântați de micii de la Obor

Jurnaliștii britanici de la The Times consideră că Bucureștiul este o destinație ideală pentru un city-break.

ADVERTISEMENT

Muzeele și cluburile de jazz se numără printre obiectivele care trebuie vizitate de turiștii care vin în Capitală, dar englezii recomandă mai ales o faimoasă porție de mici cu muștar de la Obor.

“Suntem aici ca să gustăm. E un loc foarte bun ca să mănânci mici.”, au declarat aceștia.

Managerul terasei de la Obor spune că micii au atras foarte mulți turiști străini în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

De altfel, în urmă cu patru ani, a apărut, în New York Times, un articol despre micii de la Obor, unde au fost foarte lăudați.

“Terasa Obor se pare că a atras foarte mulţi turişti în ultima vreme. Noi acum patru ani am fost şi în New York Times. Ne simţim şi noi bine că ne bagă cineva în seamă.”, a spus managerul terasei.

ADVERTISEMENT

Restaurantele din București, o atracție pentru turiști

Jurnaliștii de la The Times au fost impresionați și de restaurantele din Capitală.

Alex Petricean a lucrat în trecut la două restaurante din Copenhaga, Danemarca, considerate drept cele mai bune din lume, în 2021 și 2022. Bucătarul a revenit în România, unde a investit suma de 150.000 de euro pentru a-și deschide propriul local.

“Mi-a plăcut de la bun început minimalismul şi modalitatea în care nordicii pun accent pe aromă. Astfel că dintr-o simplă ceapă poţi să faci un preparat extraordinar.

ADVERTISEMENT

Am învăţat asta acolo în speranţa că într-o zi o să mă întorc în ţară şi o să aplic. România a început să devină extrem de atractivă şi pentru turiştii străini.

Li se pare exotic ce se întâmplă aici.”, a declarat chef Alex Petricean, potrivit Observator News.

Jurnaliștii britanici le mai recomandă turiștilor care ajung în București plimbările solitare sau alături de un ghid.

Aceștia au fost impresionați de barurile și cafenelele de pe Calea Victoriei, dintre care unele datează încă din secolul al XIX-lea.

De asemenea, o altă atracție interesantă a fost Muzeul Naţional de Istorie, acolo unde sunt expuse comori regale, dar și icoane religioase.

Palatul Voievodal și Palatul Parlamentului sunt alte două atracții turistice de neratat în București.

Delta Văcărești, unde exist numeroase specii de păsări și animale, se numără printre atracțiile de care jurnaliștii britanici au fost plăcut surprinși.

Bucureștiul a avut 300.000 de vizitatori în prima jumătate a anului 2022, de cinci ori mai puțin decât Praga. Jurnaliștii de la The Times compară capitala României cu cea a Cehiei.

ADVERTISEMENT
Tags: