News

Jurnaliștii britanici susțin că a murit primul președinte de stat din cauza Covid-19

15.06.2020 | 22:31
Jurnalistii britanici sustin ca a murit primul presedinte de stat din cauza Covid19
ADVERTISEMENT

Pierre Nkurunziza, președintele statului Burundi, a decedat în 8 iunie, aparent din cauza unui infarct, însă cauza reală a fost aflată de presa din Marea Britanie.

Cu toate acestea, conform unor surse medicale din spitalul unde lideru de stat a fost internat, bărbatul ar fi murit din cauza infectării cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, oficialii guvernamentali au încercat să mușamalizeze această informație, însă adevărul a ieșit, în cele din urmă, la suprafață.

Președintele din Burundi a decedat din cauza Covid-19

Președintele Burundi devine primul șef de stat din lume care a murit din cauza COVID-19, confirmă medicii, deși oficialii guvernamentali insistă că moartea s-a datorat unui infarct”, au titrat jurnaliștii britanici.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor medicale din spitalul Karusi, acolo unde președintele a fost internat, Pierre Nkurunziza avea „suferințe respiratorii grave”.

Deși pare greu de crezut, în condițiile în care autoritățile neagă acest scenariu, scepticii sunt convinși că președintele a murit de Covid-19, în condițiile în care și soția acestuia a fost testată pozitiv cu Covid-19 și avea grave „suferințe respiratorii”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, medicii de la Spitalul Universitar Kamenge din Bujumbura au dezvăluit că șeful institutului de sănătate publică au solicitat singurul ventilator al spitalului pentru a fi folosit pentru președinte, în dimineața zilei de 10 iunie.

Medicii au solicitat ca președintele din Burundi să fie transferat de urgență la spitalul din Karusi, însă a fost tardiv, bărbatul fiind deja decedat.

ADVERTISEMENT

Așadar, cu toate că informațiile sunt negate de autoritățile din Burundi, jurnaliștii britanici de la Daily Mail sunt convinși că Pierre Nkurunziza este primul șef de stat răpus de covid-19, la doar 55 de ani.

Decesul a fost anunțat în 9 iunie și a fost declarată o săptămână de doliu național în memoria fostului președinte.

Cu o populație de 12 milioane de locuitori, Burundi a înregistrat oficial 85 de cazuri de coronavirus. Din păcate, africanii au testat doar 382 de persoane, astfel că numărul real al infectărilor rămâne o enigmă.

ADVERTISEMENT