Fotbal international

Jurnaliștii din Brazilia critică Spania după înfrângerea cu Japonia. ”Ceea ce părea bizar chiar s-a întâmplat”

Discuțiile privind înfrângerea Spaniei în fața Japoniei se poartă și-n Brazilia, jurnaliștii susținând că, în pofida declarațiilor, ibericii au căutat culoarul mai ușor.
02.12.2022 | 16:40
Jurnalistii din Brazilia critica Spania dupa infrangerea cu Japonia Ceea ce parea bizar chiar sa intamplat
Jurnaliștii din Brazilia acuză Spania că a ”înclinat” voit steagul în fața niponilor pentru a evita o întâlnire cu fotbaliștii carioca în sferturi. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu Japonia, Luis Enrique, selecționerul Spaniei, avea un discurs-manifest legat de fotbalul ofensiv. Și anunța că echipa sa va merge la victorie, chiar dacă se specula ca ”La Roja” ar prefera să ocupe locul 2 în grupă, pentru a evita partea de tablou pe care se află Neymar & Co. Însă, Spania a pierdut cu niponii, 1-2, iar rezultatul a stârnit reacții adverse inclusiv în Brazilia.

”Am avut sentimentul că Spaniei nu-i păsa dacă pierde”, afirmă jurnaliștii din Brazilia

În Posse de Bola , program pe care UOL Esporte îl difuzează zilnic în timpul Cupei Mondiale, editorialistul Juca Kfouri a comentat meciul. Și s-a exprimat în termeni extrem de duri vizavi de înfrângerea Spaniei.

ADVERTISEMENT

„După al doilea gol al Japoniei, obșnuitul tiki-taka spaniol a devenit un „rahat”, pentru că nu s-a întâmplat nimic altceva.

Urăsc să pun la îndoială onestitatea oamenilor, dar incapacitatea Spaniei de a intra în zona Japoniei de la al doilea gol…

ADVERTISEMENT

Am simțit acest lucru. Și nu știu dacă au vrut ca Germania să iasă sau au vrut să scape de posibile intersectări cu Brazilia și Argentina….”, a spus Kfouri.

O opinie similară a avut și colegul său, Mauro Cezar Pereira. Cel care a asistat la meci, live, pe stadionul Khalifa International Stadium din Doha.

ADVERTISEMENT

Acesta a apreciat că Spania parcă nu a mai vrut să joace la 1-2. Și cu atât mai mult după ce Germania a încercat să-și apere șansa și a întors rezultatul cu Costa Rica.

Așteptând ca dincolo să iasă măcar egal, rezultat la care mergea mai departe. Lucru care nu avea să se întâmple. Crede jurnalistul brazilian, pentru că Spaniei nu-i păsa dacă pierde.

ADVERTISEMENT

”Am avut sentimentul că Spaniei nu-i păsa dacă pierde. Nu știu dacă să scape de un posibil traseu dificil, să elimine Germania sau ambele variante.

Dintr-o dată, era o altă echipă, dezinteresată. A primit devreme al doilea gol, avea timp suficient să revină. Mi s-a părut ciudată reacția lor”, a spus jurnalistul.

ADVERTISEMENT