Fotbal intern

Jurnaliștii germani îl văd pe Florinel Coman la Bayern! Lista selectă pe care se află atacantul FCSB

19.09.2020 | 18:17
Jurnalistii germani il vad pe Florinel Coman la Bayern Lista selecta pe care se afla atacantul FCSB
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii germani îl văd pe Florinel Coman la Bayern! După plecarea lui Ivan Perisic, nemții se află în căutarea unui jucător de bandă, iar jucătorul de la FCSB se află pe lista propusă de jurnaliștii germani lui Hansi Flick.

Croatul Ivan Perisic s-a întors în această pauză competițională la Inter Milano, club care îl împrumutase la Bayern. Nemții nu au reușit să negocieze cu succes prelungirea șederii fotbalistul de bandă pe Allianz Arena, așa că se află acum în căutarea unei alternative.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii germani au întocmit o listă cu potențiale ținte de transfer pentru Bayern, iar printre numele propuse de aceștia se regăsește și cel al lui Florinel Coman.

Jurnaliștii germani îl văd pe Florinel Coman la Bayern! Cine mai e pe listă

Atacantul Florinel Coman este unul dintre oamenii de bază ai celor de la FCSB, iar patronul clubului speră să scoată o sumă bună de transfer în schimbul vârfului adus de la Viitorul Constanța. Coman a fost determinant în meciul pe care FCSB l-a câștigat la penalty-uri cu Backa Topola și în urma căruia a obținut calificarea în turul trei preliminar al Europa League.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru el și echipa sa, Coman a ieșit accidentat și, conform informațiilor obținute de FANATIK, el va rata partida cu Slovan Liberec, care se va disputa joi, 24 septembrie. Meciul o poate duce pe FCSB în play-off-ul Europa League, unde ar urmea să o întâlnească pe câștigătoarea duelului dintre APOEL FC și HSK Zrinjski.

Jurnaliștii germani de la săptămânalul Kreisbote, din Bavaria, au întocmit o listă cu posibile variante pentru antrenorul lui Bayern, Hansi Flick. Acesta caută soluții pentru postul de aripă, unde are nevoie de încă un om, după plecarea lui Ivan Perisic.

ADVERTISEMENT

Pe lista nemților se află, pe lângă Florinel Coman, și Callum Hudson-Odoi (Chelsea, 19 ani), Leon Bailey (Bayer Leverkusen, 23 de ani), Memphis Depay (Olympique Lyon, 26 de ani), Marco Richter (FC Augsburg, 22 de ani).

Ce caracterizare îi fac nemții lui Florinel Coman: „Fumătorul exotic”

Chiar dacă este considerată a fi cea mai improbabilă variantă dintre cele enumerate, aducerea lui Florinel Coman la Bayern nu este exclusă de nemți. Aceștia îl descriu pe cel poreclit „Mbappe” ca fiind lipsit de profesionalism, dar cred că Bayern are soluția pentru a-l da pe brazdă.

ADVERTISEMENT

„O soluție exotică pentru locul rămas gol după plecarea lui Perisic este talentatul român Florinel Coman, de la câștigătoarea Cupei, FCSB. Considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști români, fotbalistul în vârstă de 22 de ani a fost crescut la cademia de fotbal a legendei Barcelonei, Gheorghe Hagi.

După ce la 19 ani a contribuit masiv la titlul câștigat de Viitorul Constanța în 2017, cu șase assist-uri și șapte goluri, Coman a plecat la FCSB.

La fel ca Marco Richter, a atras atenția scouterilor după Campionatul European U21 din 2019, când a ajuns până în semifinale cu echipa României. Printre echipele care îl urmăresc se numără Crystal Palace și Werder Bremen.

Patronul echipei sale, Gigi Becali, a spus despre Coman că este „un pic mai bun decât Mbappe, pentru că driblează mai bine”, însă pare să aibă carențe din punct de vedere al profesionalismului. Un angajat al clubului Viitorul a dezvăluit că îi place să fumeze și n-a putut fi convins să renunțe nici de către Gheorghe Hagi.

Inclusiv Hagi a spus despre Coman că e problema lui dacă vrea să fumeze și că e liber să își vadă de drum”, scriu nemții.

Marco Richter, fotbalistul de la Augsburg pe care nemții în compară cu Florinel Coman este un jucător german pe care clubul de care aparține cere peste 10 milioane de euro, conform aceleiași surse. Nemții subliniază, însă, că Richter are avantajul de a fi jucat între 2004 și 2012 pentru echipele din academia lui Bayern.

Jurnaliștii germani îl văd pe Florinel Coman la Bayern! „Mbappe”, comparat cu Ribery

Pasiunea sa  pentru tutun este considerată de nemți o dovadă de lipsă de profesionalism din partea jucătorului, însă chiar și ala, jurnaliștii germani îl văd pe Florinel Coman la Bayern! Nemții cred că fotbalistul FCSB-ului poate fi disciplinat de oamenii din conducerea tehnică și administrativă a campioanei Europei.

„Mulțumită lui Franck Ribery, Bayern are deja la activ experiența unui „copil teribil” în rolul de aripă. Și cine altcineva ar fi mai recomandat să îl disciplineze pe Coman dacă nu Hansi Flick, Oliver Kahn și Uli Hoeness?”, mai scriu nemții.

În schimbul lui Florinel Coman, Gigi Becali a declarat că a refuzat o ofertă de opt milioane de euro. Atacantul a fost propus în vară englezilor de la Crystal Palace, așa cum a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK impresarul Giovanni Becali.

ADVERTISEMENT