Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Jurnaliștii germani se tem de un posibil blat între Slovacia și România: „Rușine și scandal global!”

Slovacia - România este cel de-al treilea meci pentru ambele formații la EURO 2024. Cu un egal, cele două echipe vor se califica în faza optimilor de finală.
26.06.2024 | 17:20
Jurnalistii germani se tem de un posibil blat intre Slovacia si Romania Rusine si scandal global
Jurnaliștii germani se tem de un posibil blat între Slovacia și România: „Rușine și scandal globa!”. Sursa foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Slovacia – România este cel de-al treilea meci pentru ambele formații la EURO 2024. Cu un egal, cele două echipe vor se califica în faza optimilor de finală. Nemții se tem de un posibil blat între cele două naționale.

Jurnaliștii germani se tem de un posibil blat între Slovacia și România: „Rușine și scandal globa!”

Înaintea meciului decisiv, meci la finalul căruia România se poate califica în faza optimilor de finală ale Campionatului din Germania, s-a tot vehiculat că cele două ar putea să o dea la pace în partida din etapa a treia.

ADVERTISEMENT

Cele două formații au nevoie doar de un punct pentru a se califica, drept urmare un posibil egal pare să fie catalogat ca fiind drept blat, iar jurnaliștii germani se tem că România și Slovacia ar putea să facă o înțelegere înaintea meciului de la Frankfurt.

„O repetiție a rușinii de la Gijon (n.r. aluzie la Germania – Austria 1-0, din 1982) amenință meciul. Vor face România și Slovacia un pact de neagresiune?

ADVERTISEMENT

Rușine și scandal global. Când sunt suspiciuni legate de aranjamente în fotbal există proteste vehemente. Miercuri, în duelul altfel nespectaculos dintre Slovacia și România, de la Frankfurt, un al doilea Gijon este teoretic posibil.

Un egal ar fi de ajuns pentru ambele echipe pentru a merge în optimi. Totuși, echipele susțin în unanimitate că nu vor exista scene similare cu pactul de neagresiune văzut la Cupa Mondială din 1982”, au precizat jurnaliștii germani

ADVERTISEMENT

Episodul de la Cupa Mondială din 1982: „Rușinea de la Gijon”

La acel moment, în orașul spaniol Gijon, Germania și Austria s-au calificat în dauna Algeriei după o victorie cu 1-0 a nemților. Acel meci a intrat în istorie drept ‘rușinea de la Gijon’.

De această dată, Germania va juca cel mult un rol de observator, având în vedere că Daniel Siebert va arbitra acest joc exploziv. Echipe precum Slovacia, România sau Ucraina, considerate outsidere, sunt cu siguranță fericite că EURO a trecut la 24 de echipe, de la 16.

ADVERTISEMENT

Faptul că Slovacia și România se vor întâlni în ultima rundă din grupe le permite să calculeze și, teoretic, să paseze mingea de-a latul terenului. Această situație complicată poate deveni o problemă pentru UEFA. În cel mai rău caz se va produce un scandal care va fi ținut minte”, au mai scris jurnaliștii nemți.

Ba mai mult, teama nemților continuă să se accentueze și mai mult, mai ales în urma declarațiilor selecționerului Slovaciei, care a spus că: „Nu vreau să comentez asta.

Noi suntem profesioniști, noi știm că un egal ne-ar putea ajuta să ne calificăm, dar asta nu înseamnă nimic.Noi vrem să jucăm meciul nostru, noi merităm să avem șansa de a ne califica.

Nimeni nu îți dă nimic gratis aici. Noi ne vom face jocul nostru. Dacă se termină egal și ne calificăm, e în regulă”.

ADVERTISEMENT
2,02 este cota Betano pentru „X solist” la Slovacia - România, de la Euro 2024